Årgang: 2015.
Genre: Action, Zombie.
Instruktør: Zach Lipovsky.
Runtime: 118 minutter.
Medie: DVD.
Udgiver: Another World Entertainment.
Link til filmen på IMDB.
Se trailer her.
Se også: "Dawn of the Dead" (2004), "Land of the Dead" (2005), "Zombieland" (2009).
“Dead Rising: Watchtower” er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.
Anmeldt af Mark S. Svensson.
Chase (Jesse Metcalfe) er journalist af en noget tvivlsom moralsk kaliber. Da han går ind i et karantæneområde, er det snarere for at få clicks og sælge reklamer, end det er for at stille sig kritisk overfor regeringens behandling af landets borgere. Han kommer i problemer, da et zombieudbrud sker i området, som hurtigt udvikler sig til et kaotisk helvede på jord. Han slipper fra stedet og må nu prøve at overleve i byens gader, mens zombierne bliver flere og flere...
|
"Mor! Jeg er i fjernsynet! Braaaaains! |
Det er ikke kun på film, at zombierne har gjort deres indtog i populærkulturen. Blandt de seneste års mest anerkendte spil er det nervepirrende og filmiske “The Last of Us” et godt eksempel på et fremragende spil, der med zombier som middel fortæller en historie om menneskers reaktion på en sådan begivenhed. Længe inden da havde spil som “Resident Evil” nydt stor succes og blev allerede i 2002 filmatiseret. I 2006 dukkede “Dead Rising” op som spil og modtog positive anmeldelser. I “Dead Rising: Watchtower” byder instruktør Zach Lipovsky på en filmatisering af universet fra disse spil. Filmen foregår mellem spillene og deler ikke hovedperson med nogen af disse.
|
Her er lidt til din fobi for klovne! |
Jeg må indrømme, at “Dead Rising: Watchtower” er en positiv overraskelse. Den har action, der fungerer, er velproduceret og skuespillet er solidt. Den er ganske enkelt ikke nær så fjollet, som jeg havde forventet. Det kan både siges til dens fordel og som en problematik. Filmen mangler noget, der adskiller den fra den efterhånden anseelige mængde af film i genren. Mens det naturligvis er en ros til skaberne, at de har lavet en film, der fungerer, bliver den også lidt jævn i sidste ende. I den sammenhæng er det mest vellykkede ved filmen de små sekvenser, der foregår i et tv-studie, hvor en journalist taler med en overlevende fra et tidligere zombie-angreb. Rob Riggle har rollen som den på en gang traumatiserede og også ganske morsomme Frank West, der i filmen bliver interviewet, fordi han har udgivet en bog om at overleve et zombie-angreb. Hans ærlighed omkring zombiernes brutale og dyriske adfærd er til tider ret morsom. Ikke mindst fordi journalisten meget hurtigt bliver udmattet af Wests hårde attitude, bliver scenerne et morsomt afbræk fra den øvrige films mere alvorsfulde plot.
|
“You're basically fucked.” |
Min store frygt var, at denne film ville ligne elendige actionprægede zombiefilm som “Resident Evil: Apocalypse” (2004) og de øvrige fortsættelser i denne franchise. Eller endnu værre kunne den have frembragt mindelser om “Day of the Dead” remaket (2008), der kaster om sig med zombier i et sanse-lammende tempo. I modsætning til disse film, har “Dead Rising: Watchtower” plads til øjeblikke, der er mere dvælende. Det er i de øjeblikke, det lykkedes filmen at investere mig i de mennesker, den handler om. Derudover gør det også actionscenerne mere spændende at betragte og den overordnede film mere dynamisk.
|
Crazy eyes. |
“Dead Rising: Watchtower” fungerer på alle måder fint. Den har et par gode øjeblikke med action og et par, der lykkes på et mere følelsesladet plan. Den har sågar nogle sjove scener. Desværre er den også meget jævn og ikke voldsomt mindeværdig. Det skyldes en mangel på noget, der kan adskille filmen fra så mange andre som den. Filmen trækker på både action- og zombiefilms genrekonventioner, og det giver en oplevelse af blot at se endnu en film snarere end at være noget, der for alvor kan begejstre eller skræmme.
Score: