22. okt. 2015

Nyhed: Her er programmet for Blodig Weekend 2015.I år indtager Blodig Weekend Cinemateket i København fra den 28 oktober til den 1. november. Lørdagen vil igen i år byde på collectors marked, hvor du kan gøre spændende opdagelser og køb. Men nu handler det om filmene og du kan hente programmet som pdf ved at klikke her.


Torsdag den 29. oktober:

19:15 - CARL.
Martyrs (2015).
Da den franske Martyrs i sin tid blev opkøbt til det amerikanske marked med en genindspilning i tankerne, var der mange skrækfans verden over, der blev i et noget dårlig humør over, at det franske mesterværk nu kom til censurglade Hollywood. Handlingen er den samme som i den franske: to piger befinder sig i et stort, moderne hus efter at have slået husets familie ihjel. Herefter bliver det kun værre, mens de to piger falder dybere og dybere ned i et umenneskeligt helvede.
Den amerikanske udgave af Martyrs er dog ikke blevet udvandet til noget ligegyldigt, men har derimod beholdt meget af det, der gjorde den oprindelige film til en perle hos mange en horrorfan. Det er stadig en blodig sag med al, hvad der hertil hører af lemlæstelse og hud, der bliver flået af. Brutal, nådesløs og ond er de ord, der bedst kan beskrive den nye Martyrs og for at det ikke skal være nok, bliver man blandt de allerførste i verden til at se den på Blodig Weekend.
USA 2015. DCP. 90 minutter. Engelsk dialog u. undertekster.
Instruktører: Kevin Goetz, Michael Goetz.
Medv: Troian Bellisario, Kate Burton, Bailey Noble, Toby Huss.

21:30 - ASTA.
We Are Still Here.
Efter at deres teenagesøn dør i en bilulykke, flytter Paul og Anne til det rolige New England for at starte på en frisk. Men de er ikke alene i huset, og uvidende bliver det sørgende par mål for de hævntørstige væsner, der gemmer sig i mørket. Inden længe opdager de, at den rolige by de er flyttet til, gemmer på en mørk og uhyggelig hemmelighed.
I rollen som Anne ses en af de store ‘scream queens’ Barbara Crampton. Og We Are Still Here kender sit ophav. Det er er en spøgelseshistorie, der hylder genren, men samtidig går i sin egen retning for til sidst at ende i et eksplosivt klimaks.
USA 2015. DCP. 84 minutter. Engelsk dialog u. undertekster.
Instruktør: Ted Geoghegan.
Medv. Barbara Crampton, Larry Fessenden, Lisa Marie, Andrew Sensenig.

Fredag den 30. oktober:

16:30 - ASTA.
Scherzo Diabolico.
Aram er en livstræt revisor, der lever et ubærligt kedeligt liv. Han kone er på nakken af ham, og han tjener knap til dagen og vejen. Men under overfladen har Aram gennem længere tid lagt uhyggelige planer, der langt om længe skal skaffe ham som fortjent. En dag kidnapper han en skolepige og holder hende fanget i et forladt varehus. Men hvad der virker som den perfekte plan, tager snart en drejning til et sort mareridt, og ender som et blodigt korthus der langsomt ramler sammen.
Adrián García Boglianos sidste 2 film; Here comes the Devil og Late Phases har begge været vist på Blodig Weekend. Og vi er glade for nu at kunne vise instruktørens seneste film, der er en dejlig uforudsigelig sort komisk thriller, og en blodig leg mellem katten og musen.
USA, Mexico. 2015. DCP. Spansk dialog m. engelske undertekster.
Instruktør: Adrián García Bogliano.
Medv. Francisco Barreiro, Daniela Soto Vell, Jorge Molina, Milena Pezzi.

19:15 - ASTA.
Villmark 2: Asylum. [Introduktion af instruktør Pål Øie].
I en isoleret skov i bjergene skal fem kontraktansatte efterse en stor bygning for farligt affald, inden den skal rives ned. I tre dage skal de afse samtlige 300 værelser og kilometervis af rørledninger, men efter et stykke tid opdager de uheldige ansatte, at der er mere end bare affald i bygningen. Den mørke kælder huser mange mørke hemmeligheder om en dunkel fortid, mens vinden river i træerne udenfor og der ingen hjælp er at hente.
Den første Villmark var et studie i mennesket, der står i kontrast til vild natur og dødsangst. Den norske vildmark er ikke blevet mildere med årene og de omsluttende træer, den fugtige malm og de nøgne sten er stadig med til at give en stemning af total klaustrofobi, der ikke bare er til at flygte fra. Pål Øie der også stod for den første Villmark er tilbage i instruktørstolen på denne selvstændige opfølger. Han vil også være til stede under visning til Blodig Weekend.
Norge 2015. DCP. 93 minutter. Norsk dialog m. engelske undertekster.
Instruktør: Pål Øie. Medv: Anders Bassmo Christiansen, Baard Owe, Ellen Dorrit Petersen, Mads Sjøgård Petersen.

21:30 - CARL.
Knock Knock.
En sen aften banker to dejlige damer på døren hos familiemanden Evan, hvis kone og datter netop er taget af sted på en weekendtur. De er strandet og har brug for hjælp, siger de, men efter et stykke tid bliver Evan klar over, at de to smukke og sexede ungmøer måske er mindre interesseret i hjælp end at lege katten-efter-musen med den fredelige familiefar, hvis underliggende sexfantasi nu er blevet til et rendyrket mareridt.
Eli Roth er en af ny horrorfilms ubestridte mestre og mens vi venter på hans kannibalopus The Green Inferno, er det nemt at muntre sig med hans nyeste værk, der omhandler et klassisk skræktema: middelklassen, der får ubehageligt besøg af den mørke side, denne gang symboliseret af to smukke kvinder (hvoraf den ene bliver spillet af Roths kone og muse Lorenza Izzo). Det bliver bestemt ikke behageligt, når disse to underskønne kvinder staver sig til Grrrlpower med blod og ondskab.
USA 2015. DCP. 99 minutter. Engelsk dialog u. undertekster.
Instruktør: Eli Roth.
Medv: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, Colleen Camp.

21:45 - ASTA.
Nekromantik. [Introduktion og Q&A med instruktør Jörg Büttgerreit].
Trekantsdramaer er noget værre noget. Det må Robert sande, da han opdager, at hans elskede Betty er mere tiltrukket af de lig, han bringer med sig hjem fra sit job som oprydder efter grusomme ulykker, end ham, stakkels lyslevende mand. Da stakkels Robert mister sit job og derefter Betty til fordel for det sidste nye lig, går det da også helt galt for den allerede lettere ustabile herre.
Vi giver dig en sjælden mulighed for at se denne undergrundsklassiker på 16mm, og med introduktion og Q&A med instruktør Jörg Büttgerreit, når han kommer til Blodig Weekend for at snakke lidt om den film, han lavede for at gøre oprør imod det tyske censursystem. Det blev til et oprør af rang, for Nekromantik er hverken smagsfuld eller en film at se hvis man netop har indtaget en stor middag. Men én ting er sikker. Det er ikke en film, der bliver glemt lige med det samme.
Tyskland 1987. 16mm. 75 minutter. Tysk dialog m. engelske undertekster.
Instruktør: Jörg Buttgereit.
Medv: Bernd Daktari Lorenz, Beatrice Manowski, Harald Lundt, Colloseo Schulzendorf.

Lørdag den 31. oktober:

14:00 - ASTA.
Cherry Tree.
Den ensomme pige Faith har en far, der ligger dødssyg af kræft derhjemme. Lykken vender så småt i form af den indtagende Sissy, der gerne vil hjælpe med at kurere faderen, hvis bare Faith vil bære et barn for hende. Sissy er nemlig lederen af en heksekult, hvis magi primært ligger i et gammelt kirsebærtræ, der giver liv til de døde og døende. Hvad Faith ikke ved, er dog, at Sissy ikke nødvendigvis vil hverken Faith eller hendes far det bedste.
Folkesagnslignende eventyr er ofte henvist til de mere børnevenlige genrer, men i Cherry Tree bliver der taget en skrækindjagende hånd om dem. David Keating, der blev kendt i horrorkredse for sin Hammer-horror ’Wake Wood’ i 2010, puster nu nyt skrækliv i eventyrgenren og det er der kommet en næsten mytisk skrækfilm ud af.
Irland 2015. DCP. 85 minutter. Engelsk dialog u. undertekster.
Instruktør: David Keating.
Medv: Naomi Battrick, Patrick Gibson, Sam Hazeldine, Leah McNamara.

16:30 - ASTA.
The Corpse of Anna Fritz. [Introduktion af instruktør Hèctor Hernández Vicens].
Den unge smukke og succesfulde skuespillerinde Anna Fritz, anses som en af de mest begærede kvinder i verden. Da hun en aften pludseligt dør, transporteres hun hen til byens lighus, hvor den unge introverte portør Pau har vagten. Da han ser, hvem der er kommet ind, tager han et billede af hende og sender til sine to venner Ivan og Javi, der hurtigt dukker op. Den nøgne kvinde bliver hurtigt en for stor fristelse for Ivan, og fuld og på kokain lader han sine drifter styre og har sex med liget. Men skinnet bedrager!
Dette er en af de bedste og mest nervepirrende thrillers i de senere år, og vil med garanti holde dig på kanten af sædet hele vejen igennem. Det er en stærk og virkelig lovende debutfilm fra instruktøren Hèctor Hernández Vicens, som vi er glade for at byde velkommen til årets festival, hvor han vil introducere filmen.
Spanien 2015. DCP. 80 minutter. Spansk dialog med engelske undertekster.
Instruktør: Hèctor Hernández Vicens.
Medv. Albert Carbó, Alba Ribas, Bernat Saumell, Cristian Valencia.

19:00 - ASTA.
Society. [Efterfølgende Q&A med instruktør Brian Yuzna].
Det er svært at være teenager i det solrige Californien. Især ikke når man som Bill føler sig totalt fremmedgjort af sin rige familie, der ikke går op i særligt meget andet end et godt renommé og fine fester. Hans søster er blevet mere og mere mærkelig på det seneste, hans forældre er særlinge for at sige det mildt og desuden er der vist et videobånd, hans bedste ven gerne vil have ham til at se.
Society er bestemt ikke en film til dem med svage nerver – eller en svag mave. Slutningen på kultfilmen fra 1989 er i en klasse for sig, med uforglemmelige effekter af den berygtede special effects kunstner Screaming Mad George. Society er tilmed opbygget med så meget firserpizzazz og ungdomsdialog, at den er grænsende til det uimodståelige, indtil den ender med at blive absurd og vanvittig på den bedst tænkelige måde. Et brag af en instruktørdebut fra Brian Yuzna, der vil introducere filmen med efterfølgende Q&A.
USA 1989. 35mm. 99 minutter + efterfølgende Q&A.
Instruktør: Brian Yuzna.
Medv: Billy Warlock, Devin DeVasquez, Evan Richards, Heidi Kozak.

21:30 - CARL.
Deathgasm.
Det er ad helvedes til at være ung. Den metalelskende Brody er outsideren i en lille provinsby, indtil han møder det ligesindede metalhoved Zakk. De starter deres eget band, og får ad mystiske omveje fat i et sæt noder, der efter sigende tildeler ultimative kræfter til dem, der spiller dem. Problemet er bare, at det også vækker en oldgammel ondskab, der med sin dæmonhær vil flå verden og alle mennesker fra hinanden - bogstavelig talt! Og nu er det op til Brody og Zakk at stoppe invasionen med økser, motorsave og masser af heavy!
Siden Peter Jackson, har New Zealand ikke leveret et så overbevisende, vanvittigt og dybt underholdende splatterorgie. Deathgasm er en selvskrevet succes og en film, der vil blive dyrket i mange år fremover. Gå ikke glip af festivalens helt store festfilm, hvor ét satanhåndtegn ikke er nok.
New Zealand 2015. DCP. 90 minutter. Engelsk dialog u. undertekster.
Instruktør: Jason Lei Howden.
Medv. Milo Cawthorne, Kimberley Crossman, James Blake, Sam Berkley.

21:45 - ASTA.
Rabid Dogs (2015).
Rabid Dogs er en genindspilning af Mario Bavas bestialske forgænger af samme navn. Tre bankrøvere kidnapper en familie bestående af mor, far og et lille barn efter et mislykket kup, men har ikke forudset de problemer, der kommer af denne fremgangsmåde. Især ikke når parrets lille dreng har brug for et besøg på hospitalet og der stadig venter en horde af problemer jo længere, de kommer ind i det ganske land og møder de lokale, der er ved at fejre en hel speciel festival.
Rabid Dogs er skrevet af Benjamin Rataud og Yannick Dahan, der også stod bag zombiefilmen The Horde, sammen med førstegangsinstruktøren Éric Hannezo, der blev fortalt historien om familien og de tre bankrøvere og derefter besluttede sig for ikke at se den oprindelige film. Resultatet er blevet Rabid Dogs, der har sin helt egen snert af galskab og fransktalende voldspsykopater i et land, hvis grundlæggende sundhed virker en saga blot, jo mere der trykkes på speederen.
Frankrig 2015. DCP. Fransk dialog m. engelske undertekster.
Instruktør: Éric Hannezo. Medv: Lambert Wilson, Guillaume Gouix, Virginie Ledoyen, François Arnaud.

Søndag den 1. november:

14:00 - ASTA.
German Angst. [Introduktion af instruktør Jörg Büttgerreit].
En tysk antologifortælling fra de mørke afkroge af Berlin. Her bor en ung pige i en beskidt lejlighed med sit marsvin og en mand, der er bundet og gagget i soveværelset. Et ungt døvt par overfaldes brutalt af en gruppe nynazister, men er i besiddelse af en mystisk talisman, der måske kan hjælpe dem. Og en mand forvilder sig ind i en hemmelig sexklub, hvor han loves den ultimative seksuelle oplevelse - hvis han bare holder øjnene lukkede. Hvis ikke…
De 3 vidt forskellige historier i German Angst er instrueret af henholdsvis Andreas Marshall, Michal Kosakowski og undergrundslegenden Jörg Butggereit, der med hans bidrag vender tilbage til filmmediet for første gang i mange år. Han vil også være stede og introducere filmen.
Tyskland 2015. DCP. 112 minutter. Engelsk, tysk, polsk dialog m. engelske undertekster.
Instruktører: Jörg Buttgerreit, Michal Kosakowski, Andreas Marschall.
Medv. Lola Gave, Matthan Harris, Milton Welsh, Désirée Giorgetti.

17:00 - ASTA.
Emelie.
Da deres sædvanlige babysitter melder afbud, tager hendes veninde Anna tjansen for familien Thompson, imens forældrene er ude og fejre bryllupsdag. For børnene er Anna drømmebabysitteren, da hun lader dem gøre alt det, der normalt ikke er tilladt. Men langsomt begynder Anna at opføre sig mere og mere bizart, og snart finder børnene ud af, at hendes intentioner er alt andet end venligtsindede og at hun slet ikke er Anna.
Instruktør Michael Thelin formår at tage babysittergenren og føre den overraskende og oprigtigt ubehagelige steder hen, samtidig med at den holdes i en realistisk og derfor endnu mere uhyggelig tone. En film der helt sikkert vil få mange forældre til kraftigt at genoverveje babysitteren næste gang, de vil have en romantisk aften alene. En af de mest ubehagelige filmoplevelser på dette års festival.
USA 2015. DCP. 80 minutter. Engelsk dialog u. undertekster.
Instruktør Michael Thelin. Medv. Sarah Bolger, Chris Beteem, Susan Pourfar, Joshua Rush.

19:00 - ASTA.
Re-Animator. [Eterfølgende Q&A].
Dan er en godmodig og flink fyr på medicinstudiet, der har et ekstra værelse i sin lejlighed. Der lejer Herbert West sig ind. Herbert er en sær indadvendt fyr med en lidt løjerlig fritidsinteresse: han kan lide at genoplive mennesker og har brug for sit nye habitat for at øve sig. Hans nye lejere er dog ikke glade for deres lidt mistænkelige bofælle og det bliver bestemt ikke bedre, da de opdager, hvad Herbert har for nede i sit mørke og dunkle kammer.
Re-Animator er en titel, der vil vække genkendelse i alle skrækhjerter, ofte akkompagneret af mærkbar glæde. Hovedrolleindehaveren Jeffrey Combs blev en ren kultfavorit af filmen, der fik mange efterfølgere og fans i massevis. På dette års festival viser vi originalen, der gav ny betydning til hvor langt ud skrækfilm kan gå, når bare de også oser af charme under alle maddikerne og råddenskaben i Herbert Wests skumle laboratorium. Brian Yuzna var instruktør på efterfølgerne og producer på denne, og han vil introducere filmen og lave Q&A efter visningen.
USA 1985. 35mm. 104 minutter + efterfølgende Q&A.
Instruktør: Stuart Gordon.
Medv: Jeffrey Combs, Bruce Abbott, Barbara Crampton, David Gale.

19:15 - CARL.
Spring. [Indledes med 1. afsnit af tv serien Ash vs Evil Dead].
Da Evans mor dør, er han helt alene. Snart befinder han på en heftig druktur, der ender voldeligt, og han ser kun én udvej - at skride fra det hele. Han tager en impulsiv beslutning og rejser til Italien, hvor han ender ved en lille kystby. Her får han arbejde hos en lokal bonde og en dag møder han den smukke Louise. De kaster sig ud i en lidenskabeligt forhold, der ser ud til at være vejen til frelse for Evan. Men Louise bærer på en hemmelighed, der er flere tusinder år gammel, som Evan snart får et horribelt indblik i.
Spring er blevet beskrevet som ‘H.P. Lovecraft møder Richard Linklater’. Og vi kunne ikke sige det meget bedre selv. Det er en enestående blanding af et romantisk drama og monsterfilm, der formår at holde en realistisk tone hele vejen igennem. Instruktørparret Aaron Moorhead og Justin Benson fik manges opmærksomhed med den twistede gyser Resolution. Og med Spring beviser de, at de er blandt de mest spændende instruktører på den amerikanske uafhængige horrorscene.
USA 2014. DCP. 109 minutter. Engelsk og italiensk dialog m engelske undertekster.
Instruktører: Justin Benson, Aaron Moorhead.
Medv. Lou Taylor Pucci, Nadia Hilker, Jeremy Gardner, Francesco Carnelutti.

Derudover:

Onsdag den 28. oktober:
Kl. 21.30: Sorgenfri (snigpremiere).

Torsdag den 29. oktober:
Kl. 17.30: Blodig Filmquiz - klik her for mere info.

Lørdag den 31. oktober:
Kl. 12.00: Collectors Marked i Cinemateket med Brian Yuzna og Jörg Buttgerreit.
Kl. 12.00: 42nd Street Memories: The Rise and Fall of Americas Most Notorious Street (gratis visning).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar