22. sep. 2015

Nyhed: Blodig Weekend 2015!

Danmarks eneste genrefilmsfestival er tilbage! Denne gang finder festivalen sted i Halloween-weekenden med gruopvækkende film, Collectors Marked, Halloweenfest og besøg af blandt andre instruktør og producer Brian Yuzna og den kontroversielle tyske undergrundsinstruktør Jörg Buttgerreit.


Vinteren lurer lige om hjørnet, og mørket lægger langsomt sin skygge over landet. Og med den årstid kommer også Blodig Weekend, der i år finder sted i Cinemateket fra den 28. oktober til og med den 1. november.
 
Årets filmprogram byder både på nye og retrospektive titler inden for den uhyggelige og nervepirrende filmgenre med film fra hele verden. Flere af filmene præsenteres af instruktørerne bag, og man kan således i år se klassikerne ‘Re-Animator’ (1985) og ‘Society’ (1989), der præsenteres af Brian Yuzna, der henholdsvis har produceret og instrueret.

Tyske Jörg Buttgerreit skabte røre i den tyske andedam i 1987 med den stærkt kontroversielle ‘Nekromantik’, der straks blev forbudt i flere lande. Den viser vi selvfølgelig på årets festival med en sjælden 35mm visning, præsenteret af Buttgereit, der også præsenterer sin seneste film ‘German Angst’.
Brian Yuzna kommer forbi og præsentere "Re-animator" (1985).
Vi får også besøg af den norske instruktør Pål Øie, der introducerer Danmarkspremieren på ’Vildmark: Asylum’, der også har norsk/danske Baard Owe på rollelisten. Spanske Hèctor Hernández Vicens medbringer sit brag af en debutfilm: den ekstremt nervepirrende ‘The Corpse of Anna Fritz’.
Derudover kan man få fornøjelsen af det store festivalhit ‘Deathgasm’ fra New Zealand, der giver Peter Jackson kamp til stregen, Eli Roths seneste åndeløse thriller ‘Knock Knock’ og hele 2 amerikanske nyfortolkninger - nemlig den franske nyklassiker ‘Martyrs’ i en brutal amerikansk udgave og den franske nyfortolkning af Mario Bavas ‘Rabid Dogs’.
Eli Roth's psycho-thriller "Knock Knock".
Lørdag den 31. september slår vi traditionen tro dørene op til vores Collectors Marked i Cinemateket, hvor man kan møde Brian Yuzna og Jörg Buttgerreit, få signeret film og desuden gøre en god handel.
Samme aften afholder vi den første Halloweenfest i Blodig Weekends historie på Brass Monkey, hvor Tremolo Beer Gut optræder. Hold dig opdateret om titler, events og instruktørbesøg på  cinemateket.dk, facebook.com/blodigweekend, samt www.blodigweekend.dk
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar