23. jan. 2012

Merchandise: 50 cm Jason Voorhees!

Som om det ikke er nørdet nok at eje en filmsamling der kunne dække landarealet på en mindre ø, så har jeg længe gået med tanker om, om det ikke var en god ide at upgrade geek-faktoren i criben, med lidt film-merchandise. Planen er at anskaffe sig en figur, replica-maske, replica-våben eller anden genstand fra alle de tre store slasher-legender: - Jason Voorhees, Freddy Krueger og Michael Myers. Jeg ejer i forvejen NECA's 1:1 rekvisit replica af Freddy Krueger's ikoniske kniv-handske fra remaket af 'A Nightmare on Elm Street' (2010). Filmen var nedtur, men handsken er bad-ass, så den kigger vi på næste gang. Nu skal vi  kigge lidt på min nyerhvervelse - jeg faldt nemlig over et rigtig godt tilbud i Den Blå Avis! Jeg har skudt 17 billeder og kan hermed præsentere en fuld unboxing af NECA's godt 50cm høje (19") og bundsolide figur af Jason Voorhees, som han tog sig ud i remaket 'Friday the 13th' fra 2009. Nederst kan du læse et opsummering af figuren.


Postmanden hader når jeg skal ha' pakker.
Forsvarligt pakket af sælger.
Fronten byder på lidt lækkert grafik.
Bagsiden fortæller noget om Jason Voorhees' baggrund, og viser et billede af figuren med hætte-hovedet, i stedet for den ikoniske hockey-maske.
Boksen, som figuren kommer i, har et vildnis-landskab som baggrund.
Allerede nu er det tydeligt at se, hvor super detaljeret figuren er. Til venstre ses hætte-hovedet.
Headshot af figuren ude af indpakningen.
Figuren emmer af kvalitet og man får hele tiden øje på nye detaljer.
Endnu et detalje-skud.
Jason's medfølgende machete kan både monteres i hans højre hånd og i hans skede, som ses her.
Fra en vinkel mange af hans ofre ikke når at se.
Masken kan nemt tages af - desværre har jeg fået en mandags-model hvor man har glemt at male hans ansigt færdigt.
Som I kan se på de tidligere billeder, så følger der også et alternativt hoved med. Det monteres ved at man (nemt) hiver det andet af ved halsen.
Endnu et headshot af figurens største styrke - detaljerne omkring masken.
Her kan man bedre får en ide om hvor stor figuren rent faktisk er.
Figuren med hætte-hovedet.
Figuren med den klassiske maske.
Figuren er bygget op omkring et træskellet og er tung, virker holdbar og smukt udført. De mange detaljer bliver ved med at dukke frem, jo mere man kigger på den. Jakken er lavet i en slags plastik - det er bøjeligt og imiteret læder på fornem vis. Figuren har bøjelige led i skuldre, albue og en smule i nakken. Højre hånd, der bærer den drabelige machete, kan også drejes en smule. Ben og fødder er helt fikserede og lavet i et stykke. Figuren kan også rotere en smule omkring livet. Jason Voorhees' fremtoning i remaket af 'Friday the 13th' er ikke mit yndlings outfit og udseende, den ikoniske dræber har begivet sig rundt i, men det er dog så klassisk Jason, at det fint begår sig på figuren. Alt i alt et lækkert stykke merchandise, der nu våger over min filmsamling.

4 kommentarer:

 1. Fedt tiltag!
  Det er ret vildt så detaljeret han er, rigtig flot figur. Lidt irriterende med ansigtet dog :(

  Jeg har tit tænkt på at springe ud i figur/statue-universet, så jeg vil lige følge med her, så jeg har lidt idéer til fremtiden.

  SvarSlet
 2. Jeg er også på begynder-stadiet og ved ikke hvor meget mere det bliver, men 2-3 stykker mere kommer der i hvert fald fra mig.

  SvarSlet
 3. Masken er helt fantastisk, men jeg er nu også ret vild med hans blik under klædet! Smuk figur i det hele taget.

  SvarSlet
 4. Ja, blikket er rigtig godt. Sindssyge stråler ud af den ene øje - men klædet fra hætten falder desværre ikke naturligt om figurens hals og skuldre. Hætte-hovedet nærmest svæver og det holder ikke rigtig.

  SvarSlet