22. aug. 2011

Nyhed: Nye anmeldelser online tirsdage og/eller fredage ca. kl.19:00.

Fremover bliver nye anmeldelser postet på tirsdage og/eller fredage ca. kl.19:00. Den næste film jeg kigger på Gerard Johnson's ultra realistiske seriemorder-film 'Tony' fra 2009. Filmen der byder på socialrealisme og kulsort humor er et fascinerende portræt af en gal morder i et nedslående London. Anmeldelsen kommer online i morgen 23/08 kl.19:00.

8 kommentarer:

  1. Nu vi taler anmeldelser, så kunne jeg godt tænke mig at læse en frisk omtale af Lustig's 'Maniac.'

    Går ud fra, at du har set filmen.

    SvarSlet
  2. Åh jo jeg har set 'Maniac' og jeg er helt vild med William Lustig's 80'er film. Jeg er så vild med den at posteren hænger på mit kontor. Det er meget spændende med noget input fra jer læsere, om hvilke film i er interesseret i at læse om. Måske man skulle lave noget afstemning?

    SvarSlet
  3. Ja, jeg er jo nok mest til de gamle sager, og så synes jeg bare Spinell er fantastisk.

    Den film er næsten lige så god som Henry.

    SvarSlet
  4. Det er jeg faktisk også - men jeg prøver at anmelde lidt blandet her på bloggen. Og Ja, Joe Spinell er frygtindgydende som den perverterede Frank Zito...

    SvarSlet
  5. Jeg producerede engang en omtale af Maniac på en gammel blog, jeg ikke har mere, og dengang begyndte jeg at interessere mig for, hvad manden egentligt fejler (for syg, det er han vel?).

    Måske er der tale om en tilstand, der kun kan forekomme på film, men jeg tror, at han lider af svær moderbinding og personlighedsspaltning eller skizofreni (måske er særlig film-skizofreni, der tager sig nogle sygdomsmæssige friheder. Såvidt jeg husker, veksler han mellem at være morder og skræmt lille dreng, der er bange for at moderen, der var prostitueret, og gemte ham af vejen i et skab, når hun havde kunder, skal forlade ham. Han har i alle tilfælde en lille dukke siddende blandt alle mannequin-dukkerne. Den skal muligvis forestille at være en yngre udgave af ham. En dukke der er skæmmet af ar fra glødende cigaretter eller lignende. Noget han åbentbart oplevede i barndommen.

    Den stakkels mand, som tilsyneladende både hader og elsker den mor, der mishandlerde ham, og hvis ansigt han ser i drabsofrene, skal tilsyneladende udføre de same ritualer igen og igen, og man får det indtryk, at han (eller en anden del af ham) slet ikke synes om at dræbe og skalpere - hvilket gør ham mere sympatisk end så mange andre film-seriemordere jeg har stiftet bekendtskab med.

    Og jeg går ud fra, at han hallucinerer, da dukkerne angriber ham, for ellers er vi ovre i det overnaturlige.

    Men jeg er ikke speciallæge i psykiatri, ligesom det er meget længe siden jeg gennemså filmen og muligvis derfor har overset en del, så jeg tager måske fejl. Problemet forekommer mig noget uigennemskueligt, men jeg kunnen godt tænke mig at høre, hvad andre Maniac-entusiaster mener om den sag og filmen i øvrigt.

    SvarSlet
  6. Tak for et fremragende indlæg Henrik. Hvis jeg får banket en anmeldelse af 'Maniac' sammen, må du meget gerne copy/paste dette indlæg og poste det igen - så kan vi tage den derfra. Det eneste problem jeg har med at hive genre-klassikere frem og prøve at skrive en anmeldelse af sådanne titler, er at jeg føler at stort set alt allerede er skrevet og læst om film som f.eks 'Maniac' - jeg ved ikke om jeg kan bidrage med så meget nyt, og dermed levere noget interessant til læseren.

    SvarSlet
  7. Ja, det ville jo være rart med en ny vinkel på historien.

    SvarSlet
  8. Det er rigtigt nok, men det er svært at komme med en ny vinkel på en film der er skrevet side op og side ned om.

    SvarSlet