8. mar. 2014

From Dusk Till Dawn: The Series – 5 grunde til, du bør bekymre dig!

'From Dusk Till Dawn' er en af de helt store kultklassikere i nyere tid, og nu er den blevet omsat til en tv-serie. Med ganske få dage til premieren er luften fuld af fordomme og forhåbninger - i morgen gætter vi på, hvorfor 'From Dusk Till Dawn: The Series' kunne blive værd at se på, men i dag giver vi los for al vreden og giver dig 5 skidegode grunde til, du bør være meget bekymret! Skrevet af Jesper Pedersen.

Serien er faktisk et remake!
Inden man begynder på 'From Dusk Till Dawn: The Series' bør man forholde sig til det faktum, at den faktisk er et remake af den originale film, på trods af at den markedsføres som en original series. I den forbindelse har Robert Rodriguez udtalt: ”The film was the short story, this series is the novel!” Vi får altså grundlæggende fortalt den samme historie om de forbryderiske Gecko-brødre på flugt, om familien Fuller på campingferie og om baren the Titty Twister på grænsen mellem Texas og Mexico. De to største forskelle bliver sandsynligvis den fem gange så lange spilletid og et hold af mindre garvede skuespillere. 
Franchisens dalende kvalitet.
'From Dusk Till Dawn' fik hurtigt kultstatus, og omkring årtusindeskiftet blev der hasteproduceret to efterfølgere direkte til videomarkedet. I toeren 'Texas Blood Money' følger vi en gruppe kriminelle, som under et bankkup bliver til vampyrer én efter én. Denne bemærkelsesværdigt ublodige omgang Olsen Banden reddes af instruktøren Scott Spiegels kreative brug af realeffekter og sjove kameravinkler. Treeren 'The Hangman's Daughter' er en prequel i westernstil, som dykker lidt mere ned i historien bag vampyrerne. Selvom ingen af de to film er totalt håbløse, har kvaliteten i den grad været dalende, og hvorfor skulle den udvikling ikke fortsætte på tv-serien?
Ny rollebesætning.
George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Kartel, Juliette Lewis og smækre, lækre Salma Hayek. 'From Dusk Till Dawn' havde en imponerende rollebesætning af karismatiske skuespillere, hvoraf de fem nævnte blot er toppen af den mesoamerikanske pyramide. I 'The Series' erstattes de alle af ukendte, anonyme ansigter, som man på diplomatisk vis kunne vælge at sige blot skal gøre det anderledes, men som i realiteten vil blive målt og vejet på deres præstationer, for guderne skal vide, de har noget at leve op til. Robert Rodriguez har flair for at hive store navne ind i tvivlsomme produktioner, men denne gang ser det ud til, han har ladet sin Mayland ligge på settet til efterfølgerne af 'Machete' og 'Sin City'.
Danny Trejo – eller manglen på samme.
Som eneste rigtige fællesnævner for 'From Dusk Till Dawn' 1, 2 og 3, må Danny Trejos bartender Razor Charlie nødvendigvis nævnes for sig. Selvom Danny Trejo ikke har ry for at være kræsen, og Robert Rodriguez rask væk bruger ham i alt fra snasket grindhouse til farverige børnefilm, er Danny Trejo ikke på rollelisten til 'From Dusk Till Dawn: The Series'. Hvis manden ligefrem har takket nej, er der virkelig grund til bekymring, så vi kan håbe, hans manglende tilstedeværelse skyldes et ønske fra producenternes side om ikke at skabe for store associationer til den oprindelige filmtrilogi.
Ikke. Flere. Vampyrer.
Det er efterhånden ved at være mange år, vampyrerne har fyldt mediebilledet, og netop som det så ud til, de var ved at vige pladsen for andre monstre, vender blodsugerne tilbage. 'From Dusk Till Dawn: The Series' er blot en ud af flere produktioner i nærmeste fremtid, og selvom det sikkert ikke bliver romantisk fantasy er jeg bange for, serien godt kunne vise sig at være mere strømlinet og mindre grænseoverskridende end filmen. Vampyrerne ser i hvert fald ud til at have fået en makeover, så de stadig er lækre at se på, selvom de har blodige kødrester mellem de spidse hjørnetænder.

Husk at læse med i morgen, hvor vi giver dig 5 grunde til, du bør glæde dig! Følg selv med i 'From Dusk Till Dawn: The Series' på Netflix fra onsdag den 12. marts og fordriv eventuelt ventetiden med at læse vores gode, gamle anmeldelser af 'From Dusk Till Dawn' og 'From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar