9. mar. 2014

From Dusk Till Dawn: The Series – 5 grunde til, du bør glæde dig!

'From Dusk Till Dawn' er en af de helt store kultklassikere i nyere tid, og nu er den blevet omsat til en tv-serie. Med ganske få dage til premieren er luften fuld af fordomme og forhåbninger - i går malede vi fanden på væggen, men i dag ser vi med lidt mildere øjne på 'From Dusk Till Dawn: The Series' og giver dig 5 gode grunde til, du rent faktisk bør glæde dig! Skrevet af Jesper Pedersen.

Robert Rodriquez er tilbage.
Robert Rodriguez er en mand med mange talenter og et stort overskud, som på sine spillefilm står for alt lige fra manuskriptskrivning og produktion over instruktion og klipning til musik og visuelle effekter. På de to slappe 'From Dusk Till Dawn'-efterfølgere var hans rolle minimeret til en executive producer, men i serie-udgaven er han tilbage i instruktørstolen på flere afsnit, inklusiv naturligvis piloten. Postproduktionsarbejdet har han trods alt uddelegeret, men han må også have haft nok at se til det seneste år med 'Machete Kills' og 'Sin City: A Dame to Kill for'.
Simultan distribution på El Rey Network og Netflix.
I december 2013 startede Robert Rodriquez sin egen actionspækkede tv-kanal ved navn El Rey Network – KongeKanalen, intet mindre – og 'From Dusk Till Dawn: The Series' er første store satsning indenfor egenproduktioner. Der har altså været al mulig grund til at gøre sig umage! Og for første gang nogensinde er der ingen grund til at lege pirat, hvis man vil følge med i en amerikansk tv-produktion, eftersom serien bliver udgivet løbende på Netflix i Canada og Europa. Streaminggiganten har ligefrem købt rettighederne til at kalde serien en Netflix Original, og efter mange flotte produktioner har jeg fuld tillid til deres dømmekraft.
Mere baggrundshistorie.
En af bevæggrundene for at lave 'From Dusk Till Dawn: The Series' har ifølge Robert Rodriguez været at udbygge historien med mere baggrund om karaktererne og den mesoamerikanske mytologi bag vampyrerne. Det er tomme pladser fra originalfilmen, og det bliver spændende at se, hvad de fylder dem ud med! Det er en svær balance, for Quentin Tarantinos originale manuskript var så skidecool og skåret ind til benet, at det er svært at se nogle fordele i flere detaljer. En uddybning af det mytologiske univers har været oplagt siden allersidste indstilling af 'From Dusk Till Dawn', men jeg har personligt et problem med serier, som bliver for højtragende episke, så også her håber jeg, de finder en balance.
Robert Patrick og Don Johnson.
I går brokkede jeg mig en anelse over rollelisten og den bemærkelsesværdige mangel på kendte ansigter, men faktisk medvirker to skuespillere, som man i hvert fald nu med deres respektive roller i 'From Dusk Till Dawn: The Series' kan kalde Rodriguez regulars. Robert Patrick overtager rollen som den pensionerede præst og familiefar Jacob Fuller, der ender med at spidde vampyrer med trækors. Rodriguez har tidligere brugt Robert Patrick i 'Spy Kids' og så spillede han hovedrollen i 'From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money', så helt ukendt i franchisen er han heller ikke. Don Johnson, som blev "introduceret" i Rodriguezs 'Machete' og siden har medvirket i Quentin Tarantinos 'Django Unchained' overtager rollen som sheriffen Earl McGraw. Bortset fra Danny Trejos fravær er dette måske seriens mest kontroversielle afvigelse fra filmene, eftersom Earl McGraw-rollen har ligget trygt hos Michael Parks i flere film af Tarantino og Rodriguez.
Glædeligt gensyn med originalen.
Uanset om 'From Dusk Till Dawn: The Series' viser sig at ramme toppen, bunden eller et ligegyldigt sted midt imellem, skal det nok give lyst til at genopleve den originale film, som er indbegrebet af en kultklassiker. Måske kunne det ligefrem give anledning til, at nye publikummer vrider kæberne af led i forbavselse over, at den stjernebesatte thriller ikke er helt, hvad den giver sig ud for at være. Det vides ikke, om Netflix køber rettighederne til filmtrilogien og den lækre dokumentar 'Full Tilt Boogie', som går bag om den kontroversielle produktion af 'From Dusk Till Dawn', men det er sgu da oplagt!

Fik du læst gårsdagens artikel, hvor vi forberedte dig på det værste med 5 grunde til, du bør være bekymret?! Følg selv med i 'From Dusk Till Dawn: The Series' på Netflix fra onsdag den 12. marts og fordriv eventuelt ventetiden med at læse vores gode, gamle anmeldelser af 'From Dusk Till Dawn' og 'From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar