15. dec. 2011

Nyhed: Kom til forpremiere på 'Kill List'.

Den lille biograf Gloria i hjertet af København præsentere i samarbejde med CPH PIX genre-filmen 'Kill List' d.25/12-2011, men der er mulighed for at komme til forpremiere allerede d.21/12-2011 kl.21:30. Den meget roste og ikke meget hypede britiske horror-film kommer med anmelder-citater som "BRITISK TOPKLASSE - Hvis Ricky Gervais lavede en horrorfilm, kunne den blive som Kill List" Guardian, "SÆRDELES VELGJORT BRITISK THRILLER... EN NYKLASSIKER"  Daily Express og "FALDER FORNEMT IND PÅ ÆRESRÆKKEN MELLEM THE WICKER MAN OG'THE SHINING" Movie Emporium. Det skorter ikke på lovprisninger, så måske det var en ide at trodse vinterkulden og smutte biografen.


Jay og Gal er gamle venner fra Irak-krigen, og begge lever et dobbeltliv. Jay har lige passeret de 30 år og er lykkeligt gift med Shel. Sammen har de en lille søn, Sam. Gal er en midaldrende fyr på evig jagt efter nye stik i bolledejen, og han og Jay udgør sammen et velfungerende team. Umiddelbart syner de af forretningsmænd med succes, men i virkeligheden er de lejemordere med taskerne fyldt af skydevåben og andet værktøj. I disse økonomisk svære tider kan end ikke lejemordere tillade sig at være kræsne, når man søger job: De vælger derfor at tilsidesætte deres ellers så indgroede principper, da de påtager sig deres næste opgave - og pludselig havner de i en snusket og forkætret verden med uhyrlige snuff film, sataniske mord og en konspiration, som fører dem langt op i samfundets top.


Filmen er instrueret af Ben Wheatley og har Neil Maskell ('The Football Factory') i hovedrollen, fornemt flankeret af bl.a. Michael Smiley og MyAnna Buring.'Kill List' er som sagt genstand for en pæn portion hype, og vakte bla. en del røre da den blev vist i Toronto, i hjemlandet England har den fået særdeles gode anmeldelser, og flotte ord med på vejen. Jeg vil selv være til stede til forpremieren og vil du også med kan du købe (50 kr.- stykket) billetter lige her. Så se nu at komme afsted, ud og støt de små biografer og deres vilje til at vise noget andet end den gængse mainstream! Filmen bliver ovenikøbet vist med danske undertekster, på 35mm i scope og med fremragende lyd. Håber vi ses!

7 kommentarer:

 1. Der er nok lige vel langt til København for mit vedkommende, men ser ellers spændende ud. God fornøjelse med filmen!

  SvarSlet
 2. Tak tak - vi må se om jeg får tid til at banke en anmeldelse sammen af den :)

  SvarSlet
 3. Jens Erik Thomsen16. dec. 2011 15.13.00

  Fordømt! Jeg er i Jylland ind til den 27/12. Jeg ville ellers gerne have kigget forbi og mødt nogle andre genrefans. Men så må jeg støtte Gloria og Miracle, den lille distributør, der har taget chancen med denne her, en af dagene efter.

  SvarSlet
 4. Jeg kan kun anbefale at man tager ind og ser denne 'Kill List'! Grum og ubarmhjertig film med stærkt skuespil, fremragende karakterer, velskrevet dialog og grittyness i spandevis.

  SvarSlet
 5. Jeg har netop set filmen her til aften på den britiske blu-ray udgivelse, og jeg er ganske imponeret over filmen.

  Den er fuld af stemning og uhyggen spreder sig stille og roligt for at ende i et krybende og forstyrrende klimaks (måske lidt over the top).

  God kombination af mystery, ekstreme visuelle scener og gys!

  En solid 4/6 herfra.

  SvarSlet
 6. Er meget enig. Jeg er helt vild med den måde filmens stemning og ubehag bare tager til og tager til og til sidst nærmest kammer helt over. Det er The Wicker Man på crack tilsat noget vild og blodig Nicolas Winding Refn!

  SvarSlet