19. okt. 2012

Nyhed: Sylvia Kristel (1952-2012).

Emmanuelle er død. Hun blev 60 år gammel. Den smukke Kristel startede som model i Holland, da hun var 17 år gammel, men hendes virkelige gennembrud kom i filmen Emmanuelle fra 1974. Filmen brød igennem lydmuren og holdte reelt sin status som en af de bedste softcorefilm i mange år. Filmen var således stadig et kæmpe hit, da VHS blev hvermandseje i firserne - og hovedårsagen til den kultstatus skal absolut findes hos Kristel, der udover at være smuk som bare fanden havde en uskyldighed, der overvældede drenge og mænd i alle aldre.


Kristel var Emmanuelle til og fra i knap tyve år, men var ikke en del af Emmanuelle-franchisens udgrening til kannibaler og andre exploitationgenrer. i 1981 spillede Kristel hovedrollen i sexkomedien Private Lessons, der blev et kæmpe hit og indtjente mere end 25 millioner dollars. Desværre havde Kristel solgt sin andel af filmen, for at kunne underholde sit kokainmisbrug, der blev starten på enden af hendes uskyldighed på skærmen og dermed hendes karriere. Hun fortsatte med at indspille film frem til 2010, der dog alle havde begrænset succes. I 2006 udgav Sylvia Kristel bogen Nude, der var en ærlig "Tell it all" biografi, som beskrev hendes voldsplagede barndom og de mange andre skyggehistorier, som blev en del af Kristels hårde liv.


Sylvia Kristel var kendt som storryger og blev allerede i 2001 ramt af hals og lungekræft, som hun overvandt - kun for at fortsætte rygningen, som hun aldrig gav op på. I Juli 2012 fik Kristel et slagtilfælde, som hun desværre aldrig kom sig over. Det er med bedrøvelse, at vi her på Sørensen Exploitation Cinema siger tak for alt og hvil i fred til Sylvia Kristel.

1 kommentar:

  1. Flot nekrolog der, gutter... Sylvia Kristel fortjener virkelig enhver anerkendelse... jeg blev selv "forelsket" i hende som ganske ung, da jeg så hende på tysk tv en alt for sent aften... Hurra for parabol!

    Hvil i Fred, kære Emmanuelle...

    SvarSlet