22. okt. 2013

Nyhed: Søndags-Zombier.

I november måned introducerer Sørensens Exploitation Cinema stolt en splinterny serie kaldet Søndags-Zombier - for dig, som alligevel sidder og sumper i sofaen, udkørt af hverdagens travle trummerum og fordærvet af nattelivets forgiftede væsker. Hver søndag i november måned kan du eksklusivt på denne blog finde sympati i omtalen af en nøje udvalgt zombiefilm!


Søndags-Zombier vil med jævne mellemrum vende tilbage her på bloggen og i løbet af en måned bore dybt i forskellige zombiefilm, som dog alle har noget helt særligt til fælles. I denne omgang er overskriften "Set fra zombiens synsvinkel", og fællesnævneren er naturligvis, at alle fire søndags-zombiefilm er fortalt fra P.O.V. of the Living Dead!

November måneds program er som følger:
3. november: 'Warm Bodies' (2012).
10. november: 'Wasting Away' (2007).
17. november: 'Deadheads' (2011).
24. november: 'Colin' (2008).

Alene forsøget på at fortælle en historie fra en zombies synsvinkel, kan få de smagfulde indvolde til at dreje en omgang i maven på den inkarnerede fanatiker af disse udøde væsener. For hvilke spotske træk har filmmageren tænkt sig at ty til for at skabe identifikation med og sympati for dette kannibalske kræ uden begreb eller forstand?! Som vi skal se i løbet af november, kan det gøres vidt forskellige måder.

At ville fortælle historier fra en zombies synsvinkel er at dømme ud fra månedens film noget nymodens noget, for de fire film er alle produceret indenfor de sidste seks år. Der er tidligere gjort forsøg med noget lignende, såsom at følge en persons forvandling fra menneske til zombie, eller som i 'Day of the Dead' (1985) hvor George A. Romero forsøger at skabe empati for zombien Bub, men målet har i denne omgang af Søndags-Zombier været at finde fire film, hvor hovedkaraktererne er zombier fra start til slut, eller i det mindste transformerer ganske hurtigt i filmens forløb.

Det officielle startskud for Søndags-Zombier går på søndag den 3. november med den romantiske zombiekomedie 'Warm Bodies'.

Deadheads fra 2011 er en af de film du kan se frem til i Søndags-Zombier!

1 kommentar:

  1. Spændene tiltag, glæder mig til videre læsning, har selv set Wasting Away og Colin, og dem var jeg udmærket underholdt af, selvom man godt kan se og mærke at budgettet er lavt.

    SvarSlet