Tagline: The ultimate predator is coming to a store near you!
Instruktør: Kimble Rendall.
Runtime: 93 minutter.
Medie: Bluray.
Set på: 64” Plasma.
Udgiver: Nordisk Film.
Link til filmen på IMDB.
Se trailer her.
Se også: ”Jaws” (1975).
Anmeldt af Michael Sørensen.
Har du nogensinde trukket sjoveren frem i din lokale pornobutik, så ekspedienten ligesom havde en idé om, hvilken størrelse legetøj din kæreste eller kone skulle bruge? Det formoder jeg, at en del af vore læsere har oplevet, så derfor ved I også, hvordan det føles at anmelde en film om hajer, når man nu engang har set ”Jaws”. For så står man dér, med familiens stolthed i et solidt greb, og tænker at det hele jo er lige meget, for intet kan måle sig med de mange nuancer, detaljer og helhedsindtryk som netop kun originalen har været garant for. Derfor er det svært at lyne op, klappe ekspedienten på skulderen og tage en tilfældig størrelse ned fra hylden, for man ved jo godt, inderst inde, at intet nogensinde vil måle sig. Derfor går man også, nedtrykt og deprimeret, hjem til kæresten og siger noget i retning af: Her er ”Bait”. Det er ikke ”Jaws”, men prøv den nu lige alligevel. Måske den alligevel kilder alle de rigtige steder?
En mand med en indkøbskurv på hovedet? Så har man set det med. |
Nu tænker du sikkert, at hele denne historie lyder enormt søgt og særdeles overkonstrueret – og det har du da så evigt ret i. Det hele er enormt dumt bygget op, men med en campy twist, der hurtig gør ”Bait” til en teenslasher mere end en monsterfilm, hvilket klæder stemningen langt bedre. For det er netop oplevelsen af hvem der bliver hajens næste offer, der præger denne bizarre forestilling af dårlige replikker, utroværdigt skuespil og usammenhængende scener.
Lidt for meget Mr. Wet T-shirt og lidt for lidt Miss Wet T-shirt. |
Det er australieren Kimble Rendall, der har instrueret og kæmpet med sine skuespillere, hvilket han har haft begrænset succes med. Manuskriptet er for dårligt, hvilket giver en masse dialog, der er alt for stiv og irriterende firkantet. Der er enkelte forsøg på humor, der mest går på at overspille situationer hvor hajen angriber, hvilket kun lægger til følelsen af slasherfilm, hvor man meget hurtigt får sympati med hajen. Desuden har man, af ukendte årsager, besluttet sig for at dæmpe de australske accenter. Det betyder at man beder i forvejen talentløse skuespillere om at påtage sig amerikanske accenter, der naturligvis falder igennem ved cirka ved tredje stykke dialog, hvilket var uudholdeligt indtil hajen virkelig gik amok.
Attention Shoppers: We have a sale on dead bodies at aisle eight. |
Score:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar