14. mar. 2012

På TV: Overset gangster-pulp fra 90'erne.

Things to Do in Denver When You're Dead - har du nogensinde hørt om den? Har du nogensinde set den? Det er uhyggeligt hvor overset denne gangster-film fra midt-90'erne er endt med at være. Dens forbandelse blev at den kom lige i kølvandet på monster-hittet Pulp Fiction og de to film har da også en del tilfælles - men se den for guds skyld alligevel, for den kan sagtens stå på egne ben! Der bydes op til dans med et fremragende cast bestående af Andy Garcia, Christopher Lloyd, William Forsythe, Steve Buscemi, Treat Williams og Christopher Walken kigger da også lige forbi. Filmen er velspillet, tosset, cool og proppet med masser af skarpsindig og sjov dialog - det er med andre ord underholdende pulp-noir af den bedste og mest sorthumoristiske slags. Scenen herunder hvor en af håndlangerne, der går under det meget dækkende navn Critical Bill, træner sine boksefærdigheder på liget af en død wiseguy til tonerne af Johnny Cash's fængsels-ballade Folsom Prison Blues viser meget godt hvad man kan forvente af denne film...

 

Things to Do in Denver When You're Dead kan købes på play.com til €6.49 (dette er inklusiv fragt - klik her for direkte link). Den engelske DVD indeholder også engelske undertekster. Hvis du ikke gider at købe filmen, så tænd for tossekassen klokken 14:00 på fredag (16/03-2012), slå over på TV2FILM og nyd den kvit og frit!

"The blood runs when the time comes."
Synopsis: Jimmy 'The Saint' (Andy Garcia), en ex-gangster der vil i gang med et nyt og mere ærligt liv, skylder den tidligere gangster-boss 'The Man With the Plan" (Christopher Walken) en tjeneste. Jimmy og fire ex-kumpaner har imidlertid mistet håndelaget, og hvad der ellers skulle have været en nem opgave, løber af sporet og ender i en sand katastrofe. Gruppens dage er talte, da fejltagelsen 'belønnes' med en håndfuld dødsdomme underskrevet af 'manden med planen'. Et sandt kapløb mod tiden og diverse lejemordere kan begynde.

3 kommentarer:

  1. Hvis Ray Liotta ikke er med gider jeg ikke.....

    SvarSlet
  2. Jeg så den for en del år siden og husker den som kanon underholdende :)

    SvarSlet