9. aug. 2012

Nyhed: Genre-filmfestival på dansk jord til september!

Så er der godt nyt til danske genre- og horrorfans. Den 27. september til 30. september løber filmfestivalen 'Blodig weekend' nemlig af stablen i de københavnske biografer - Cinemateket og Husets biograf. Den nye danske genre-filmfestival giver gæsterne mulighed for blandt andet at møde instruktøren Lamberto Bava, som fans vil kende fra film som 'Demoni' 1 og 2,  'Macabre', 'A Blade in the Dark' og ikke mindst actionbraget 'Blastfighter'. Lamberto er søn af den legendariske filmskaber Mario Bava. Film-freaks vil også få mulighed for at handle merchandise, posters, figurer, film og meget mere på festivalen. Udover Bava skulle der også gerne være flere gæster på vej til de hungrende fans. Der vil selvfølgelig også blive mulighed for at se en masse film på festivalen - 'Inbred' (2011) og 'God Bless America' (2011) er allerede booket. Derudover vil man kunne købe mad i Cinemateket, og der vil være musik og bar lørdag aften i Husets biograf.

Dette arrangement lyder som noget os genre- og horrorfans har sukket efter i mange, mange år - så se nu at komme af sted, så 'Blodig weekend' kan blive en tilbagevendende begivenhed!

Til Politiken udtaler medarrangør Jan Schmidt følgende:

"Nu er det første år vi afholder 'Blodig weekend', men vi håber, at vi får fyldt pænt op til alle forestillinger".

"Én af idéerne med det her er, at vi forsøger at holde festivalen samlet to faste steder og skabe et forum, man har lyst til at mødes og snakke efter filmene. Vi har brug for 'Blodig weekend', fordi der mangler arrangementer, hvor man kan dele sine filmoplevelser og tale med ligesindede, så man ikke bare går lige hjem bagefter".

"Det vil forhåbentlig give horrorfans lyst til nærmest at leve på festivalen. Mange af dem har mødt hinanden i forums på nettet, men aldrig i virkelighedens verden."

"Vi vil gerne have nyt publikum og nye fans til genren. Vi er interesserede i at få fat i alle, som har lyst til at se nogle film, som er en lille smule på kanten. Om natten viser vi film, som er mere actionprægede. Om dagen vil der være film, der kræver lidt mere, selv om ingen af dem er raketvidenskab".

Info:
Afholdes 27.-30. september.
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København
Husets biograf, Magstræde 14, 1204 København
Program er endnu ikke offentliggjort, men filmene 'Inbred' og 'God Bless America' er klar til fremvisning.
Billetter kan købes i Cinematekets og Husets biografs billetsalg. Der kan ikke købes partoutbillet til filmfestivalen, men køber man fem enkeltbilletter, får man én gratis.
Blodig Weekend kan også følges på facebook lige her.

5 kommentarer:

 1. Jan Schmidt er iø den ene halvdel af AWE.

  SvarSlet
 2. Jeg håber at det bliver en bragende succes for dem :)

  SvarSlet
 3. Jens Erik Thomsen10. aug. 2012 10.46.00

  Perfekt! Jeg er SÅ på! Vi ses forhåbentligt derinde?

  SvarSlet