18. jan. 2014

Artikel: Alt det (vi tror) vi ved om 'Human Centipede III'.

Vi ved meget lidt om den!
Først og fremmest må man sige, at vi ved foruroligende lidt om ‘Human Centipede III [Final Sequence]’. I en tid, hvor film markedsføres med den ene trailer efter den anden, samt virale kampagner, som skydes i gang flere år før premieren, er det skræmmende at vide så lidt om en film. Med ujævne mellemrum lader instruktøren Tom Six en pressemeddelelse sive ud, men ellers koncentrerer han sig mest om at smide selfies på filmens Facebook-side. Det minder om det hemmelighedskræmmeri og den fokuseringen på mesteren fremfor værket, der omgiver Lars von Triers film. Netop Trier er da i øvrigt også et af Tom Sixs store idoler.

Den vil få toeren til at ligne en Disney-film!
Det første vi hørte om ‘Human Centipede III [Final Sequence]’ var, da Tom Six udtalte at etteren var en My Little Pony-film i forhold til toeren, mens treeren ville få toeren til at ligne en Disney-film. Sammenligningen er ren provokation, men den giver nok en meget god fornemmelse af, hvad vi har i vente, og der er vist ingen tvivl om, det bliver grumt!
 Den bliver politisk ukorrekt!
Mens den første film ifølge sin egen tagline var “100% medical accurate”, og den sindssyge toer var “100% medical inaccurate”, bliver den kommende tredje film altså “100% political incorrect”. For det var de to første jo ikke, vel?! Vi har været heldige herhjemme, at CPH PIX har samlet begge film op og givet dem biografvisninger som en del af deres festivalprogram, mens der i England gik 80’er i den, da man i værste videonasties-stil nægtede overhovedet at klassificere toeren med en aldersgrænse. Gad vide hvad de siger til treeren? Om dén havner på det store lærred herhjemme vides ikke, men CPH PIX har tradition for at provokere og vise alt det, ingen andre tør, så man har da lov at håbe. Måske en maraton? Med en ekstra tom popcornspand til at brække sig i!
Instruktør Tom Six er altid garant for en omgang brutal, meget ulækker og yderst upolitisk ukorrekt "underholdning".
Den bliver lang!
Altså den menneskelige skolopender, ikke filmens spilletid - medmindre han følger i sit danske idols fodspor og laver et 5 ½ times cut? Åh Gud! Nå, men ikke færre end 500 mennesker skal tilsyneladende lege kædetagfat i ‘Human Centipede III [Final Sequence]’. Det er altså nogle flere end etterens sølle tre, og selv toerens tolv led bliver gjort til skamme. Man må naturligvis overveje, om Tom Six kommer til at miste grebet. Mere vil have mere, men det er som bekendt ikke altid en sandhed, at større er bedre. Hvordan klarer de det overhovedet rent praktisk? Med cgi? Det er i hvert fald intet under, det har taget små tre år at færdiggøre filmen, hvis de har haft 500 statister at arbejde med på settet. Handlingen kommer i øvrigt til at udspille sig i et fængsel, så det er umiddelbart nærliggende at tænke, at de 500 personer er indsatte. Ser man på IMDb finder man da også adskillige roller som inmate 488 og inmate 346. Man ser det for sig: kameraets travelling gennem slidte fængselsgange fra forenden til bagenden af den 500 mand lange menneskelige skolopender.
100% medical inaccurate.
Metatekstualiteten fortsætter!
Et af de mere heldige træk ved toeren var, at den introducerede en metahistorie, idet hovedpersonen Martin Lomax faktisk ser ‘Human Centipede [First Sequence]’ i filmen og er besat af doktorens gale eksperimenter. Instruktøren Tom Six skal ifølge IMDb spille sig selv, hvorfor man forsigtigt tør drage den konklusion at metariet fortsætter. Dog med det ekstra twist, at gerningsmændene fra de to første film, spillet af henholdsvis Dieter Lasser og Laurence R. Harvey medvirker i nye roller. Vi taler altså ganske vist om et nyt lag meta, som dog ikke bør forveksles med virkeligheden, eftersom skuespillerne spiller roller. I øvrigt får filmen Oscar-islæt, da Eric Roberts, som blev nomineret for bedste birolle tilbage i 1985, medvirker. Om de planlægger at bruge det i filmens markedsføring er uvist. Det skulle da lige være for at provokere!
Eric Roberts er at finde på rollelisten i 'Human Centipede III [Final Sequence]'.
Den bliver den sidste!
Det er jo aldrig helt til at vide, men eftersom ordet final indgår i titlen, må man formode, Tom Six har tænkt sig at stoppe efter færdiggørelsen af sin ubehagelige trilogi. Men se bare på ‘Friday the 13th’-franchisen, som hele to gange nåede at annoncere sin finale, og der er netop blevet annonceret en trettende film. Det er jo heller ikke godt at vide, om andre finder på at samle tråden op efter Tom Six. Så vidt vides er idéen endnu ikke blevet udnyttet til hurtigtproducerede ripoffs, men måske det kommer, når de er færdige med at smide om sig med hajer.
Frankenstein's monster er intet i forhold til hvad Dr. Heiter udtænkte af uhyrligheder i 'The Human Centipede (First Sequence)'.
Den kommer snart!
Ja, ifølge Facebook-siden kan vi se frem til en forårspremiere i år, så der er såmænd ikke længe til. Den korte ventetid kan eventuelt fordrives med at læse vores anmeldelser af ‘Human Centipede [First Sequence]’ og ‘Human Centipede II [Full Sequence]’ - eller med at bage en kage.
Jesper P's egen Pastry Centipede (First Sequence) - velbekommen!

2 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig som en lille dreng.... Men jeg er spændt på, om de kan følge op på toereren, da den i mine øjne var fantastisk! Karakteren Martin Lomax var simpelthen himmelsk! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Toeren var i hvert fald klam! Men jo, den havde bestemt mange gode øjeblikke iblandt al det vamle. Det er imponerende, hvordan Laurence Harvey uden makeup, placerer sig i samme liga som vansirede mordere som Freddy Krueger og Jason Voorhees!

   Ps: jeg håber virkelig ikke, nogle små drenge glæder sig til denne film :-)

   Slet