31. jan. 2014

Søndags-Zombier: Wanted dead or...dead!

I februar præsenterer Sørensen Exploitation Cinema stolt det nu tilbagevendende segment; Søndags-Zombier, som i løbet af måneden vil grave dybt i en zombie-subgenre og se på forskellige zombiefilm, som alle har noget helt særligt til fælles. I denne 2. sæson er overskriften "Levende døde i det Vilde Vesten", så den står på cowboys og indianere og naturligvis masser af zombier!

Zombiewesterns er ikke ligefrem noget, der er produceret i overflod, men i løbet af de sidste par år er der kommet nogle ganske gode bud på, hvordan man kan kombinere de levende døde med lovløse revolvermænd. I begyndelsen af januar spurgte vi Jer på Facebook, hvilke zombiewesterns I kendte til, og det endte med at blive til en ganske omfattende liste med alt lige fra rendyrkede westerns til film som 'House II' (1987) og 'Death Valley: The Revenge of Bloody Bill' (2004), som foregår i nutiden men har genvakte cowboyzombier på rollelisten.

De fire spillefilm, jeg har udvalgt som repræsentanter for zombiewestern-genren udspiller sig alle i 1800-tallet, og de viser, hvordan man kan variere udtrykket, på trods af at man allerede har puttet sin film ned i to kasser med mærkaterne ”zombie” og ”western” på:

Søndag den 2. februar ser jeg på actionfilmen 'Gallowwalkers' (2012) med Wesley ”Blade” Snipes i hovedrollen. Den har fået en frygtelig hård medfart af stort set alle, men er den virkelig dårlig?
Søndag den 9. februar står den på buddy-cowboy-zombie-comedy med 'Undead or Alive' (2007), instrueret af en af forfatterne bag 'South Park'.
Søndag den 16. februar har vi den snigende horrorfilm 'Burrowers' (2008) på programmet. En lille overset perle af en monsterfilm.
Og sidst men ikke mindst kan vi søndag den 23. februar præsentere den ældgamle crossover-film 'Jesse James Meets Frankenstein's Daughter' (1966), som på én gang forsøgte at ride med på Hammers Frankenstein-bølge og Sergio Leones western-bølge. Læs om det lykkes sidst på måneden.


Har man sagt zombiewestern, er man naturligvis også nødt til at nævne Tor Fruergaards danske dukkefilm 'It Came From the West'. Den får en særlig plads i denne 2. sæson af Søndags-Zombier, da vi i løbet af måneden giver Jer et drøn-eksklusivt interview med instruktøren.
Alt dette og meget mere får du, når Sørensens Exploitation Cinema stolt præsenterer: SØNDAGS-ZOMBIER 2: DE LEVENDE DØDE I DET VILDE VESTEN!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar