22. maj 2011

Anmeldelse: The Living Dead at Manchester Morgue (1978).

The Living Dead at Manchester Morgue (1978) (aka "Let Sleeping Corpses Lie", "Don't Open the Window").
Takline: "They tampered with nature - now they must pay the price..."
Set d.22/05-11
Blu-ray.
42" Plasma.
Dolby Digital 5.1.
Runtime: 95 minutter.
Link til filmen på IMDB.

Anmeldt af Allan Sørensen.


Jorge Graus forholdsvis oversete zombie-klassiker, den spansk/italienske 'No Profanar el Sueño de los Muertos' aka 'The Living Dead at Manchester Morgue' aka 'Alt for mange andre titler' er en stemningsmættet og vellykket horror-film med de levende døde som den helt store trussel. Grau var tydeligvis inspireret af Romeros mesterværk 'Night of the Living Dead' (1968), mens hans film senere hen har inspireret noget af Lucio Fulcis arbejde. 

 
Heldigvis har 'The Living Dead at Manchester Morgue' sin egen stil og det ligner ikke en dårlig kopivare. Filmen kæmper med et dræbende, langsommeligt tempo i de første 30 minutter, men hvis du stadig er blandt os er det her festen for alvor går i gang. Jorge Graus zombie-eskapader er sat i det landlige og meget smukke Storbritannien. Et valg der giver en masse flotte locations og instruktøren har udnyttet dette til fulde. Man kunne ikke ønske sig meget mere af filmen når det kommer til billede og lyd. Især på blu-ray står udgivelsen knivskarpt.

Mon ikke Danny Boyle også har set Graus gamle zombiefilm.


Politiet står overfor nogle grusomme drab og ordensmagten får snart indstillet sigtekornet på vores hovedpersoner, de to hippier George og Edna. Den målrettede Kriminalkommissær mener at de to hippier er ekstreme satanister der vælter gravstene og flår folk i stumper og stykker. Hvad han ikke ved er at gerningsmanden skal findes blandt de levende døde. - og den helt store skurk er økologisk landbrug! George og Edna spilles af henholdsvis Ray Lovelock og Cristina Galbó og de gør det heldigvis godt. Det samme gør Arthur Kennedy i rollen som den strenge Kriminalkommissær. Når 'The Living Dead at Manchester Morgue' er helt oppe og ringe er den genial, uhyggelig og stemningsmættet - i sine værste øjeblikke er filmen ufrivillig morsom, corny og dum. Men alt i alt er det vel også de ingredienser der skal til, for at lave en vaskeægte og vellykket zombie-film.

Score:

2 kommentarer: