16. maj 2011

Anmeldelse: Season of the Witch (2011).

Season of the Witch (2011).
Tagline: "Not all souls can be saved"
Set d.16/05-11
Blu-ray.
HD-Projektor.
DTS 5.1 Surround.
Runtime: 95 minutter.
Link til filmen på IMDB.

Se også: Solomon Kane (2009), Black Death (2010), Brotherhood of the Wolf (2001).

Anmeldt af Allan Sørensen.
Inden du giver dig i kast med 'Season of the Witch' skal du tjekke følgende: Er det søndag? Er det omkring eller lidt over middag? Er du lige vågnet? Har du tømmermænd? Arbejder din hjerne kun på halv kraft (eller mindre)? Hvis du kan svare "JA!" til alle disse betingelser kan du godt gå hen og finde dig underholdt af 'Season of the Witch' - ellers skal du nok holde dig på behørig afstand. Instruktør Dominic Sena har kastet sig over 1400-tallets pestbefængte omgivelser og de omfattende heksejagter der huserede i perioden. Dominic Sena har tidligere stået bag den meget vellykkede og anbefalelsesværdige 'Kalifornia' fra 1993, men han har fået de sidste 20 år til at gå med middelmådige film som remaket af 'Gone in Sixty Seconds' (også med Nicolas Cage), 'Swordfish' og den intet mindre end rædselsfulde 'Whiteout' fra 2007. Desværre giver han ikke ligefrem sig selv et meget tiltrængt karriere-boost med hans nyeste film.


I hovedrollerne finder vi de to love'em or hate'em-skuespillere Nicolas Cage og Ron Perlman som de frafaldne korstogsriddere Behmen og Felson. De vender tilbage til deres hjemland efter årtiers udmattende og blodige slag mod muslimerne i Guds navn. Desværre finder de deres hjemland udslettet af Den Sorte Død, Pesten. Oldermænd og Lærte kan ikke finde en naturlig forklaring på den forfærdelige sygdoms hærgen og der går ikke lang tid før Kirkens højt placerede gejstlige bliver overbevist om, at en lokal kvinde i virkeligheden er en heks og ansvarlig for Den Sorte Døds forbandelse. Vores to helte bliver hyret til at eskortere den mistænkte kvinde til et fjernt kloster, hvor munkene vil udføre et rensende ritual, der vil bringe den forbandede sygdom til ophør. Behmen og Felson får samlet en lille gruppe mænd (med b.la danske Ulrich Thomsen i truppen) og begynder deres farefuld rejse mod (og måske med) det ukendte.

"Where the hell are we going, boy?"
Nogle af de vigtigste elementer i 'Season of the Witch' halter som en skamskudt spedalsk, men fotograferingen og lyden er der ikke noget at sætte en finger på helt. Det mudrede Europa ser lige så mørkt, ondt og stemningsfuldt ud som man kunne forestille sig og skuespillerne ligner også den ægte vare (hvis man lige ser bort fra Nicolas Cage noget besynderlige hår). Nicolas Cage gør det rigtig fint og det samme kan stort set siges om resten af filmens skuespillere, der alle levere en hæderlig indsats. Hammer-legenden Christopher Lee har også sneget sig ind i en lille rolle, som en pestdøende kardinal og på trods at flere kilos ansigts-makeup sætter han dem alle på plads.
Den dystre stemning virker fortrinligt når 'Season of the Witch' er bedst.


'Season of the Witch' sygdom er et meget, meget tyndt manuskript og i dette tilfælde er det en dødelig sygdom. Det er usammenhængende, forudsigeligt og er ikke meget bedre skrevet end noget undertegnede kunne havde skriblet ned for 15-20 år siden, til et spil Dungeon & Dragons med vennerne. I de sidste 30 minutter falder filmen fuldstændig fra hinanden i en komplet overstyret, fjollet og alt for lang finale. Det er uhjælpeligt og afsindigt ringe udført i grimme CGI-effekter og dumheder. Det er altså ikke godt nok og det er ærgerligt for ellers kunne 'Season of the Witch' være endt som en ganske hæderlig middelaldergyser. Hvis du alligevel vil kaste dig over 'Season of the Witch' så skru ned for forventningerne og hvis du vitterlig har onde tømmermænd når du ser den, så sørg for at have en spand ved hånden...

Score:

2 kommentarer:

  1. Er meget enig i din anmeldelse - så den desværre inden jeg læste denne anmeldelse og den var sq en tynd kop the. Eneste plus i mine øjne var, at Ron Perlman leverede en fornuftig indsats.

    SvarSlet
  2. Ja, det er ikke ligefrem en udpræget fornøjelse at komme igennem hekseri-halløjet med Cage og Perlman...

    SvarSlet