21. sep. 2012

Film-samlingen: "This shark, swallow you whole..."

Efter et par udsættelser, snak om fejl i prissætningen, mumlen om tilbagekald fra udgiveren og sågar rygter om at boksen slet ikke eksisterede (det sidste dog mest ment som en joke) er Jaws - Special Collectors Edition Giftset boksen nu strandet hos undertegnede! Og lad det være sagt med det samme, denne udgivelse er lige så lækker som den gjort sig på reklamematerialet! Selve indpakningen emmer af kvalitet, og den ser helt usandsynlig lækker ud oppe på hylden. Eneste minus jeg har er at selve hajen på coveret er tapet fast (ligesom man tit ser det på steelbook-udgivelser). Det vil sige at man skal passe lidt på, når man åbner boksen!

Udgivelsen kommer med 6 Artcards, en paperback-bog på hele 296 sider og selve blu-ray disken (plus en digital kopi), som er proppet med ekstramateriale. Det restaurerede billede på 'Jaws' er nærmest perfekt. Det rammer, efter min mening, den helt rigtige balance imellem klarhed og grind. Lyden har selvfølgelig også fået et omfattende eftersyn og den står nu helt skarpt. John Williams tonstunge score har aldrig lydt mere ondskabsfuldt og truende end det gør på denne udgivelse, og samtidig står dialogen klar og tydelig. Mange fans vil også juble over at vi endelig får bagom-dokumentaren 'The Shark is Still Working - The Impact & Legacy of Jaws'. En dokumentar som jeg har set lige så meget frem til at se, som jeg har set frem til endelig at få, den ultimative udgave af 'Jaws' på blu-ray. Den 296 siders store bog 'Jaws: Memories from Martha's Vineyard' ligner et sandt himmerige for die-hard fans af Spielberg's nature-run-amok-film. Jeg har selvfølgelig ikke læst bogen endnu, men jeg har bladret lidt og den virker bundsolid - og jeg mener virkelig bundsolid! Den er spækket med detaljerede billeder fra filmen, samt dens produktion, og vi får også en masse interviews og spændende anekdoter på de godt 300 sider. Kvaliteten, vægten og indholdet af bogen overraskede mig virkelig, ved første øjekast. Alt i alt ender Jaws - Special Collectors Edition Giftset med at ligne årets (måske de sidste mange års) bedste og mest gennemførte blu-ray udgivelse. Tak for det Universal Studios og ikke mindst tak til Steven Spielberg! 

Her følger en unboxing af udgivelsen:

Da jeg ikke lige have en lighter ved hånden, så brugte jeg i stedet et stk lyssky huskat, af mistænksom karakter, til at give jer en ide om størrelsen på pakken...
Selve hajen er desværre ikke trykt på selv coveret - men tapet fast. Så pas på, når du åbner pakken!
Det tapede bagside-cover.
Hajen er taget af og man kan nu åbne herligheden.
Smukt!
Det er svært at give et indtryk af bogens størrelse (katte var smuttet), men den både fylder og vejer rigtig godt til!
Jaws: Memories from Martha's Vineyard er en sand skattekiste, som jeg næsten ikke kan vente med at sætte tænderne i...høhøhøh...blah.
Siderne er pakket med lækre production-stills, interviews, røverhistorier og anekdoter.
Let's go fishing!
Indhold:-Giftset boks.
-Jaws (Blu-ray).
-6 Artcards.
-
Paperback-bog på 296 sider med titlen Jaws: Memories from Martha's Vineyard. Bogen er selvfølgelig på engelsk.

Blu-ray specifikationer: 
Audio: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk, tysk, fransk, spansk m.fl. 

Special features: 
-Blu-ray Exclusive: The Shark is Still Working - The Impact & Legacy of Jaws (101 min). Feature-length documentary (2007) featuring never-before-seen footage and interviews with cast and crew including Steven Spielberg, Richard Dreyfuss and Roy Scheider.
- Making-of documentary: A Look Inside Jaws (122 min). Excellent and very detailed documentary (1995) on the making of a classic. Filled with appealing trivia, exhaustive interviews with cast and crew, and never before seen footage.
-Featurette: From the Set 1974 (9 min). An insider's look at life on the set of Jaws, featuring a never-before-available interview with Steven Spielberg.
-Featurette: Jaws - The Restoration (8 min). Short documentary on the restoration of the classic 1975 film Jaws.
-Deleted scenes & Outtakes (13 min).

-Theatrical Trailer
-Jaws Archives:Storyboards (224 stills), Production Photos (365 stills), Marketing Jaws (71 stills), Jaws Phenomenon (77 stills).


21 kommentarer:

 1. Nice! Jeg har netop bestilt mit eksemplar fra DVDOO :-)

  SvarSlet
 2. Fiks detalje at bogens sideantal ændrer sig undervejs.

  James

  SvarSlet
 3. Jeg er ikke med på hvad du snakker om? At jeg skriver "på de godt 300 sider" - betyder jo at bogen næsten er på 300 sider (296)?

  SvarSlet
 4. Jeg har også fået min i dag - jeg fatter stadigt ikke at jeg har fået så meget for skaldede 240 kroner inkl. porto! Har ikke fået set selve filmen (fruen i huset skal lige se Vild Med Dans først), men var lidt skuffet over The Shark Is Still Working dokuen. Derimod ville bogen alene være de 240 kroner værd! Mer' af den slags, tak!

  SvarSlet
 5. "Godt 300" betyder lidt over 300. "Knap 300" betyder lidt under 300. Ja, så nemt er det danske sprog.

  SvarSlet
 6. Kære 'Anonym' aka Mr. Know-it-all...mon ikke du skulle smutte tilbage på Nationen og gangbange nogle fluer derinde, i stedet for at spilde min tid her. Se, så nemt er det...

  SvarSlet
 7. Uha, der trådte man vist på en sproglig ligtorn. Fortvivl ikke; korrekt brug af det danske sprog kan læres. Bør vel læres, hvis man vil begå sig ud i blogningens kunst

  SvarSlet
 8. Hvorfor ikke hellere have respekt for, og sætte pris på, at vi er nogle der brænder for genre-film og bruger en masse fritid på at holde gang i en af DK's eneste blogs om disse film? I stedet for at udpege små fejl hist og her - sådan er det jo, vi er ikke professionelle. Vi er frivillige, og gør det ganske gratis og af egen interesse. Hvis vi ikke er "gode nok" til dig, så fuck venligst af.

  SvarSlet
 9. Yderst moden reaktion på lidt humoristisk kritik.


  SvarSlet
 10. Den ser for genial ud, Allan!
  God lille appetitvækker inden jeg selv modtager den.
  Jeg ventede ved døren både fredag og lørdag, men sådan skulle det ikke gå :(

  SvarSlet
 11. Ouch, det gør ondt sådan noget, når man går og venter! Hvor har du bestilt fra?

  SvarSlet
 12. En ting mere der varmer mit hjerte omkring denne udgivelse, er at man endeligt har brugt den originale filmplakat som omslag - både den oprindelige DVD og 30 års jubilæumsudgaven havde nykonstruerede udgaver af den oprindelige plakat, og sådan noget irriterer mig!

  SvarSlet
 13. Det irriterer mig nu en smule at hajen ikke er trykt på selve coveret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, umiddelbart synes jeg også at det lyder træls...men kig lige på boksen uden haj.. Er det ikke selve symbolet på det der blev filmens succes? Nemlig frygten for det ukendte - hajen der fornemmes men ikke ses, faren der lurer i dybet. Så bliver det da ikke mere Jaws - manglende haj eller ej. Den tanke gør ihvertfald at det ikke irriterer mig, selvom film-poster ideen er ødelagt lidt :)

   Slet
  2. Jeg er meget enig, men den haj ser bare så damn cool ud på posteren og derfor syntes jeg stadig at det er lidt øv. Men det er et MEGET lille øv ;)

   Slet
  3. Jeg har fundet en nødløsning på det problem: en tynd elastik trukket rundt om kassen til at holde hajen på plads - det ser ikke særligt sexet ud, men hellere det end skulle tape den fast hver gang filmen har været ude (hvilket normalt sker med 12 til 18 måneders mellemrum)!
   Ifølge Amazon udkommer bogen seperat lidt senere på måneden, og skulle komme til at koste 23£, så nogen har helt klart dummet sig hvad angår prissætningen af boksen! Men jeg klager bestemt ikke!

   Slet
  4. Jeg har slet ikke filmen inde i boxen men på hylden og bogen står i bogreolen, så tapen bliver bare på.

   Slet
 14. Jeg havde købt fra Coolshop, da jeg blev lidt fortryllet af at skulle betale 200 i alt, med porto og det hele. Jeg fik dog en mail omkring den fejlagtige prissætning, hvilket der vist var lidt bøvl med. Den skulle gerne komme i morgen, so it's all good.

  SvarSlet