9. apr. 2014

Artikel: Reportage fra Movie Battle 2014, CPH PIX.

I går havde min lille kortfilm ‘Forfra’ premiere på et kæmpelærred i den farverige Palads-biograf i København. ‘Forfra’ er undfanget i tæt partnerskab med Alexander Nørgaard og var vores fortolkning af tidsrejse-temaet til Movie Battle 2014, som blev afholdt i forbindelse med CPH PIX.
Sal 1 i den farverige Palads-biograf dannede rammerne om Movie Battle 2014.
Sammen med fem andre tidsrejse-kortfilm skulle ‘Forfra’ konkurrere om juryens gunst i kategorierne bedste special effects, bedste skuespilpræstation og bedste timetravel-film. Juryen var i år decideret flot sammensat og bestod af Nicolas Winding Refns producer Lene Børnlum, manuskriptforfatteren bag ‘Antboy’ Anders Ølholm, den garvede gyserinstruktøren Martin Schmidt, vært ved Filmselskabet Maria Månson og skuespilleren Robert Hansen.

De seks film i konkurrencen var i fremviste rækkefølge:

’Momentum’ (Svend Ploug Johansen)

'Enjoy the Ride' (Mette Hougaard Sixhøj og NC Sixhøj)

'Inmate 48' (Sohail A. Hassan)

'Timewaves' (Jan T. Jensen)

'Forfra' (Alexander Nørgaard og Jesper Pedersen)

'Det rette øjeblik' (Anna Lawaetz)

Prisen for bedste special effects havde vi skudt en hvid pil efter, eftersom vi ingen specialeffekter havde med i vores film – prisen gik ganske overraskende til den underholdende og velspillede romantiske komedie ‘Det rette øjeblik’. Der var ellers skruet godt op for de digitale effekter i mere science fiction-prægede film som 'Momentum' og 'Inmate 48', og særligt ‘Timewaves’ synes jeg brillerede med en bragende sej 80'er-æstetik. Juryen motiverede valget med vinderfilmens brug af realeffekter i form af zombiemakeup.
I pausen drak fik Alexander (tv), Rasmus (i midten) og jeg (th) et par sponsorerede rommer og colaer, mens vi gisnede om vinderchancer.
Priserne for bedste skuespilpræstation og bedste timetravel-film gik desværre heller ikke til os, selvom jeg vil mene, vi havde reelle chancer. Særligt i skuespilkategorien stod vi stærkt med vores mandlige hovedrolle Rasmus Borg Olesen, som da også fik ganske meget ros af publikum efter arrangementet. Prisen gik imidlertid til Morten Thunbo for hans rolle som fængselsdirektør i ‘Inmate 48′. Jeg havde godt lagt særligt mærke til Morten Thunbo allerede i traileren for ‘Inmate 48′, men Thunbo har også mange års erfaring og er i øvrigt uddannet fra Odense Skuespillerskole i 1996. Der var flere garvede kræfter foran kameraerne; Mathilde Norholt spillede en flot dobbeltrolle i 'Momentum', Movie Battle-darlingen Maja Muhlack spillede sød, syngende servitrice i aftenens eneste periodefilm og musical 'Enjoy the Ride', mens Danny Thykjær selvfølgelig medvirkede i en god portion af filmene... det er vist efterhånden tradition. Præmien for bedste skuespilpræstation var i øvrigt et kursus ved Det Danske Skuespillerakademi, og det var måske nok en smule akavet, når nu vinderen var så garvet, men vi må da håbe, Thunbo finder et par gode, ambitiøse unge hænder, der kan overtage gavekortet.

Juryens pris for bedste timetravel-film og såmænd også publikumsprisen gik til ‘Inmate 48′, som var en utroligt flot og helstøbt film. Instruktøren Sohail A. Hassen har gjort et kæmpe arbejde med sin film, og som han sagde i sin rørende takketale, er det efter mange års arbejde i den danske filmundergrund den første pris-anerkendelse, han nyder. Stort tillykke til ham!
Det er efterhånden en tradition, at Master Fatman er vært ved Movie Battle, og det blev gjort med forudsigelser om de tilstedeværendes nære og fjerne fremtider.
I det hele taget var det en god aften med mange forskellige bud på, hvad en tidsrejsefilm kan være. Filmisk er tidsrejsen et tema, som kan favne mange forskellige genrer, og der var således plads til både musical, romantisk komedie, thriller, sci-fi og naturligvis vores eget lille torturkammerspil, som vi kalder det. Tidligere år har medarrangøren Another World Entertainment udgivet en dvd med Movie Battle-kortfilmene, men det lyder ikke til, det er planen i år. Desværre! Jeg håber, de skifter mening, for det er sgu en fin tradition at forevige begivenheden og det gode initiativ med sådan en udgivelse.

Alexander og jeg prøvet at se vores egen lille kortfilm på det store lærred, og det kunne vi da sagtens vænne mig til. Vi er såmænd også allerede i gang med at forberede indslaget til næste års Movie Battle, hvor temaet er horrorens allermest sexede, blodigste og underlødigste undergenre: slasheren!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar