6. apr. 2014

Opvarmning til Movie Battle 2014 #6: Interview med Anna Lawaetz.

Igen i år kan du nyde dugfriske værker fra den danske filmundergrund på det store lærred, når CPH PIX i samarbejde med Another World Entertainment åbner dørene for Movie Battle 2014! Temaet er den paradoksalt nok evigtaktuelle genre Time Travel – men som bekendt er netop tidsrejsegenren én, man kan gøre meget med, og de seks kortfilm, som deltager i konkurrencen spænder fra gys over komedie og endda til musical. Her på Sørensens Exploitation Cinema er vi stolte over, helt eksklusivt, at kunne præsentere en række interviews med folkene bag de seks film. Interviewene udgives løbende frem til afholdelsen af Movie Battle 2014: Time Travel den 7. april. Billetter kan i øvrigt købes liiiiiiige her! Dette sjette og sidste interview er med Anna Lawaetz, instruktør og manuskriptforfatter på 'Det rette øjeblik'. Skrevet af Jesper Pedersen. 


Hvad handler din film om?

Anna Lawaetz.
'Det rette øjeblik' handler om en lidt kikset og enormt nørdet fyr, der som sådan ikke er specielt god til det med piger. Han bliver presset til at gå på en blind date af en kammerat, hvilket i sig selv kunne give en serie uheldige situationer. Vi har dog oppet hans chancer ved at smide et tidrejseartefakt med på hans character sheet. Så i virkeligheden handler filmen måske mere om magt, magtmisbrug og om at stoppe, mens legen er god.

Udover timetravel, hvilken genre beskriver bedst din film?
'Det rette øjeblik' er uden tvivl bedst beskrevet som en komedie.

Hvordan opstod idéen til filmen?
Tja… der var øl på bordet… så meget ved jeg. Jeg var der ikke. Og en masse ideer i luften. Og øl. Og PING, Nicolai fik en ide! Og så blev der drukket øl, for sådan noget skal fejres! Bom!
Grundlæggende ville vi gerne lave noget der var anderledes fra den mere typiske genre, der er til Movie Battle. Så en af vores præmisser var, at det ikke måtte være en typisk tidsrejse-actionfilm.

Hvilken tidsrejsefilm er din favorit og hvorfor?

'Terminator 2: Judgement Day'. Den har en god balance mellem action og humor. Plottet er medrivende og emo-niveau er tilpas uden at svælge i følelser. Karaktererne er troværdige; selv robotterne. Sarah Connor en super fed kvindelig actionkarakter, som man ikke havde så mange andre af fra den tid. Hvad kan jeg ellers sige udover at jeg synes den er for AWESOME! 

Hvis du kunne rejse tilbage i tiden, hvor ville du så rejse hen, og hvad ville du gøre?
Jeg ville vælge IKKE at rejse nogle steder hen. Jeg ved simpelthen for lidt om, hvordan det der tids- og rumskontinuumteori fungerer i praksis, til at jeg vil risikere at komme tilbage til min egen nutid for at finde ud af at anime aldrig er blevet opfundet(!!!).

Hvorfor vinder din film Movie Battle 2014?
Det ved jeg da virkelig heller ikke, om den gør… jeg håber at filmen får de reaktioner fra salen, som er meningen med den. For mig handler det mest om at vores hårde arbejde kommer ud til folk og bliver set.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar