2. apr. 2014

Opvarmning til Movie Battle 2014 #2: Interview med Alexander Nørgaard og Jesper Pedersen.

Igen i år kan du nyde dugfriske værker fra den danske filmundergrund på det store lærred, når CPH PIX i samarbejde med Another World Entertainment åbner dørene for Movie Battle 2014! Temaet er den paradoksalt nok evigtaktuelle genre Time Travel – men som bekendt er netop tidsrejsegenren én, man kan gøre meget med, og de seks kortfilm, som deltager i konkurrencen spænder fra gys over komedie og endda til musical. Her på Sørensens Exploitation Cinema er vi stolte over, helt eksklusivt, at kunne præsentere en række interviews med folkene bag de seks film. Interviewene udgives løbende frem til afholdelsen af Movie Battle 2014: Time Travel den 7. april. Billetter kan i øvrigt købes liiiiiiige her! Dette andet interview er med Alexander Nørgaard og Jesper Pedersen, instruktører på 'Forfra'. Skrevet af Jesper Pedersen. 


Hvad handler Jeres film om?
En ung mand vækker sin kæreste med morgenmad på sengen. De er forelskede og lykkelige, men hvor hun holder af forandringer, hælder han til det sikre, rutinen. Gentagelsen…

Udover timetravel, hvilken genre beskriver bedst Jeres film?
‘Forfra’ er vel en form for kammerspil! Vi har forsøgt at finde frem til den mest realistiske måde at implementere tidsrejsen i en handling - det er sjovt nok samtidigt blevet meget abstrakt, da der ikke finder en decideret tidsrejse sted. Vores passion for horrorgenren har dog heller ikke været nem at skjule - man kunne måske kalde den et “torturkammerspil”.

Hvordan opstod idéen til filmen?
Vi fik idéen til ‘Forfra’ i sommers under en dramatisk tidsrejse, da vi spillede en teaterforestilling af Ludvig Holberg i Den Gamle By. Oprindeligt var historien noget anderledes, men essensen er den samme: at beskrive det ønske, vi alle kan have, om at ville stoppe tiden lige der, hvor man er allermest lykkelig.


Hvilken tidsrejsefilm er Jeres favorit og hvorfor?
Det svære ved at vælge en favorit i tidsrejsegenren er, at de alle er grundlæggende irriterende! Det kløer i hele kroppen, mens paradokserne og kontinuitetsfejlene bare hober sig op, og derfor må det naturlige valg også falde på en film, hvor alt sådan noget er komplet ligegyldigt; ‘Army of Darkness’. Generelt er Sam Raimis ‘Evil Dead’-trilogi filmkunst i topklasse! Af boblere kan nævnes ‘Looper’, ‘12 Monkeys’, ‘Timecrimes’, ‘Planet of the Apes’ (den ægte) og selvfølgelig ‘Demolition Man’.

Hvis I kunne rejse tilbage i tiden, hvor ville I så rejse hen, og hvad ville I gøre?
Måske man skulle rejse tilbage i tiden for at overvære sin egen undfangelse? Det ville ikke være rart, men bare for at sige, man havde gjort det. Nogen ville sikkert mene, det kunne give noget til forståelsen af ens selv, så det er værd at prøve. Og dog, tænk hvis man kom til at knirke med gulvbrædderne, netop som far kom, og han trak sig ud af mor i ren forskrækkelse… konsekvenserne er uoverskuelige!

Hvorfor vinder Jeres film Movie Battle 2014?
Først og fremmest er vi glade og lykkelige over ikke at være diskvalificeret på forhånd! Og når vi nu er kommet så langt, kan vi vel godt sige, at vi vinder, fordi vi har formået at kommunikere vores realistisk-abstrakte forsøg udi tidsrejsegenren på en måde, der hos tilskueren vækker både følelser og forståelse for vores dristige eksperiment. Orv ja, fik vi sagt, vi har et par skuespillere, der sparker røv?!
Alexander Nørgaard og Jesper Pedersen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar