20. sep. 2013

Anmeldelse: World War Z (Unrated Cut).

Årgang: 2013.
Tagline: Remember Philly!
Instruktør: Marc Forster.
Medie: BluRay.
Set på: 64” Plasma.
Runtime: 123 minutter (Unrated Cut).
Link til filmen på IMDB.

Se trailer her.
Se også: 'The Walking Dead' (2010), 'I am Legend' (2007), 'Land of the Dead' (2005).


Anmeldt af Michael Sørensen.

Vor planet er i knæ. Sygdomme bliver mere immune, krige raser hårdere end nogensinde og Bubbers Badekar bliver genudsendt tre gange dagligt. Med andre ord er menneskeheden på direkte kurs mod skraldespanden. Familiefaderen Gerry er gået på tidlig pension fra sit job i FN. Han passer sin familie og fører hus, men en morgen hvor familien er på vej igennem Philadelphia går det hele amok. En virus har muteret mennesket ind i zombieagtig tilstand og blodtørsten raser over hele planeten. Gerry må redde sin familie og bliver tilbudt amnesti gennem FN, hvis han vil påtage sig at finde patient nul – den første zombie. Menneskehedens chance for overlevelse står og falder med Gerry. Kan han finde patient nul inden det er for sent?
Panik i Philadelphia. Zombierne kommer!
Zombies, zombies – zombies alle vegne. Aldrig har zombiefeberen raset, som den gør i dag. Film, spil og tv-serier er alle inficeret af den virus, som ramte det hvide lærred første gang i 1932 med filmen White Zombie. Indenfor de sidste ti år har feberen taget til og med World War Z eksploderer virussen til ren mainstream panik. Vi har taget vore virusramte kannibalistiske brødre til os – og succeser som The Walking Dead (tegneserie, tv-serie og konsolspil) har sat tænderne i en trend, der synes uudtømmelig om end jeg er ved at nå min personlige grænse for, hvor meget zombie jeg kan tåle. Derfor var Hollywood heller ikke sen til at samle Max Brooks roman fra 2006 op – og lave en blockbuster ud af forlægget.
"Hjælp! Jeg er omgivet af hårdføre hvide mænd."
Jeg har ikke læst den meget roste roman, så jeg skal ikke kunne sige hvor meget filmen læner sig op af bogen. Jeg var dog på forhånd skeptisk over, at Damon Lindelof var en del af manuskriptholdet, da han har været ansvarlig for en hel del kønsløse projekter som Cowboys & Aliens og Star Trek: Into Darkness. Heldigvis er historie og plot slet ikke en faktor i World War Z, der udelukkende kører på adrenalin og action. Her bliver man ikke spist af med kedelige scener, der skal etablere forholdet mellem mennesker, men derimod bliver man udsat for en ren fest af digitale effekter og hurtige klipninger. Elementerne af action, fart og spænding bliver præsenteret som perler på en snor, der aldrig tager fra i styrke og hele tiden holder sit publikum koncentreret om det visuelle. Det er heldigt for plothullerne er enorme, og historien er til tider fjollet til en grad af pinagtig.
Så er der udsalg i Netto...
Brad Pitt styrer showet som Gerry, der ene mand må acceptere menneskets skæbne på sine skuldre – og han gør det fint (som altid). Man sætter ikke spørgsmålstegn ved hans evner, der går fra pandekagebager til ren supermand – for det hele virker logisk, så længe de flotte billeder flimrer forbi med 300 kilometer i timen. Bagefter virker det hele tomt og hult, men det er så forbandet underholdende, at man må tilgive de herrer Lindelof og Forster. Man kunne sagtens hoste galde op over at effekter er lige lovligt digitaliserede, for meget af filmen ligner et computerspil. Omvendt er tempoet så højt, at man alligevel ikke når at rette på toupeen, før man får blæst sideskilningen over i den anden side.
"Og vejrudsigten: Det regner med Zombies!"

Når alt er sagt og gjort er World War Z frem for alt en underholdende film. Det er ren popcorn og tomme kalorier, men det er samtidig en visuel rutsjebane, der sagtens kan holde de mest sure anmeldere skak i de knap to timer som filmen varer.

Score:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar