22. aug. 2014

Anmeldelse: Nazilægens Frontludere.

Årgang: 1973. 
Tagline: De knalder i takt med kanonernes torden. 
Org. titel: Eine Armee Gretchen. 
Instruktør: Erwin C. Dietrich. 
Runtime: 96 minutter. 
Medie: DVD.
Set på: 64” Plasma.
Udgiver: Another World Entertainment.
Link til filmen på IMDB
Se trailer her.
Se også: 'Ilsa: She Wolf of the SS' (1975), 'Salon Kitty' (1976), 'The Gestapo's Last Orgy' (1977).

'Nazilægens Frontludere' er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Anmeldt af Michael Sørensen.


Den er helt gal fat i Nazityskland. Det er slutningen af 2. Verdenskrig og moralen er i bund, så derfor bliver unge kvinder opfordret til at ”kæmpe” for fædrelandet. Deres opgave er, at trøste de demoraliserede soldater med uforpligtendes seksuelle tjenester, der på den måde skal give de tyske soldater lidt at kæmpe for. En ældre læge får til opgave, at undersøge de unge damer, inden de bliver sendt til fronten. Da han lyver omkring sine egne døtres fysiske formåen, for at undgå at de bliver sendt i kamp, bliver han selv sendt til fronten. Pigerne ender i en lille landsby, der naturligvis er placeret lige midt i slagmarker. Det perfekte drama er etableret. Den fuldkomne situation er skabt.
Der bliver knaldet igennem…altså bomberne.
Denne danske udgivelse er helt vild. Coveret er eksempelvis en smuk homage til svundne tiders smukke vhs-covers, der ofte var langt flottere, mere stemningsfyldt og langt mere spændende end selve filmen. Titlen er intet mindre end fantastisk – og undertegnede var klar til nazisploitation i stor stil. Desværre er Nazilægens Frontludere ikke en traditionel nazispoitation film i den forstand. Der er ingen sadistisk vold, overdrevent brug af blod eller sindssyge scener, hvor indvolde står i kø for at komme ud. Til gengæld er filmen, titlen til trods, en slags lystspil med en masse softcore scener, der har den ting til fælles, at de alle foregår i Nazityskland.
Soldater….med tøj på.
Man bemærker hurtigt, at den schweizisk producerede film er meget anderledes end andre film, der typisk beskriver gruen ved krig og udstillingen af samtlige tyskere, som onde mennesker med mindst lige så onde hensigter. Her er der en fin, og sandsynligvis mere realistisk, opdeling af tyskerne fordelt på normale tyskere, ulykkelige soldater og nazister. Det giver det ellers stereotype drama en ekstra vinkel, der gør filmen endnu mere interessant end man ellers skulle regne med. Stereotyperne er der selvfølgelig i bunkevis, men det er oftest mere i form af liderlige soldater og nøgne piger, der slet ikke kan holde fingrene fra hinanden. Af uforklarlige årsager bliver filmen oftest beskrevet, som en film der er lavet til et tysk publikum, hvilket er sludder fra ende til anden – og oftest bliver udtalt af amerikanske fans af genren, som en slags undskyldning for, at filmen har en lidt mere blid vinkel på tyskerne end andre af denne type film.
Naturligvis er der masser af bryster, kønsbehåring og overdreven stønnen, der næsten er en kunst i sig selv for denne type film. Kampscenerne er langt fra så forfærdelige, som man kunne forvente. Der er også ægte tanks, der ikke er billige eftermonteringer af kanoner på gamle biler eller andre af den slags forskellige påskud. Det hele er pakket ind i en camp stemning, der gør filmen til en ægte klassiker for sleaze fans. Den er måske lidt lang og der er også scener, der virker unødvendigt langtrukne, men alt i alt er der bunkevis af underholdning over de 96 minutter.
Soldater…..uden tøj på.
Billedet på filmen er overraskende godt. Der er varme farver, rigeligt med filmgryn og klipninger, der ikke er helt perfekte. Det giver den helt rigtige følelse af ægte halvfjerdser sleaze, der kombineret med en teknisk halvdårlig lydside sidder lige i skabet.
Jeg er imponeret (og stolt) over at vi i lille Danmark er heldige nok til at opleve en titel som denne. Another World Entertainment har altid været garant for denne type titler, men i en moderne verden, hvor den fysiske skive står overfor alvorlige udfordringer, er den en fornøjelse at vi stadig i 2014 får udgivelser som Nazilægens Frontludere. Så her fra os på Sørensen Exploitation Cinema skal der lyde en stor rungende tak til folkene bag AWE, for deres utrættelige arbejde for sleaze og exploitation fans i Danmark.

Score:

1 kommentar: