1. aug. 2014

Nyhed: SEC præsenterer tredje omgang Søndags-Zombier.I august præsenterer Sørensen Exploitation Cinema stolt det tilbagevendende segment Søndags-Zombier, som i løbet af måneden vil grave dybt i en zombie-subgenre og se på forskellige zombiefilm, som alle har noget helt særligt til fælles. I denne 3. sæson er der ring på den rådne finger og hvide ris i det mugne hår, når Jesper Pedersen ser nærmere på bryllupszombier under overskriften 'Til døden Jer skiller'.

At hive hustruer ind i gyserfilm er ikke noget ukendt fænomen. Chucky og Frankenstein er nogle af de filmmonstre, som har fået deres Bride of-film, og senest har James Wan haft stor succes med hans sorte brud i 'Insidious'. Af bryllupszombiefilm er der produceret et par gode håndefulde, og i 'Søndags-Zombier 3: Til døden Jer skiller' skal vi stifte bekendtskab med fire af slagsen. Derudover bringer vi et interview med en dansk instruktør, som har førstehåndserfaring med bryllupszombierne.

De fire udvalgte bryllupszombiefilm repræsenterer dels de forskellige traditioner, der er knyttet til brylluppet; polterabend, ceremoni og hvedebrødsdage, men samtidig repræsenterer de også forskellige tilgange til filmmediet. Der er den stort opsatte actionfilm, den stupide drengerøvskomedie, det intime drama og en ultimativ alderspræsident i den klassiske sort/hvide horrorfilm.


Søndag den 3. august lægger vi ud med den tredje film i [REC]-serien. '[REC]3 Génesis' (2012) er et selvstændigt kapitel, som viser, hvordan den forbandede sygdom slipper ud af det karantæneramte lejlighedskompleks og slår sig løs ved et stort anlagt bryllup.

Lidt senere på måneden er der drengerøvsalarm i 'Stag Night of the Dead' (2010), som foregår under en polterabend, hvor der er arrangeret striptease og såkaldt ”Zomball”. Det er søndag den 10. august.

Midt i august holder vi en pause fra anmeldelserne og bringer et interview med den danske sceneinstruktøren Rasmus Ask, som i december stod bag bryllupszombie-teaterstykket 'Brudevals'. Rasmus fortæller, hvordan man får zombierne op på de skrå brædder, og hvorfor han valgte at sætte scenen ved en bryllupsfest. Læs med søndag den 17. august!

Søndag den 24. august tager vi på romantisk bryllupsrejse med et nygift par i 'Zombie Honeymoon' (2004). Det lyder sukkersødt, men hvedebrødsdagene tager en uventet og ekstremt blodig drejning, da ægtemanden vågner efter et hjertestop med en umættelig kødtrang.

Vi slutter denne 3. ombæring af SøndagsZombier af med at kig på den første zombiefilm nogensinde; 'White Zombie' (1932). Bela 'Dracula' Lugosi spiller en heksedoktor, der lader sine djævelske kræfter gå ud over en stakkels hvid brud. Zombierne i denne film er fra før Romeros tid og derfor knap så rådne og kødædende, men de er ikke desto mindre underholdende. Læs mere søndag den 31. august.

Som en appetitvækker til månedens tema får I her til sidst en lille velproduceret bryllupszombie-kortfilm. Den er fransk og varer 12 minutter, men den er det hele værd. Sæt i gang!Husk i øvrigt at du kan finde de tidligere sæsoner af Søndags-Zombier - 'Set fra zombiens synsvinkel' og 'De levende døde i det Vilde Vesten' - i arkivet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar